onsdag 3 maj 2017

En gul vecka!!

För typ 2veckor sen blev jag utvald av Risenta att få delta i deras utmaning #engulvecka efter att ha skrivit en motivering på deras instagram.

Det innebar att jag i 7 dar skulle laga vegetariskt & instagramma om det. Så himla kul & spännande att få möjligheten att laga & äta vegetariskt i 7dar. Jag har gått "ALL IN" o ätit vegetariskt hela veckan. Frukost, lunch (rester från kvällen innan) och till middag en ny spännande rätt. 
 Förra Onsdagen fick jag ett fint gult paket från Risenta med 7 av deras produkter (dom hade dock missat en låda i lådan då, men det märkte jag inte förrän den kom på posten), en receptfolder & ett presentkort på ICA laddat med 1200kr att handla resterande ingredienser för!

Jag följde inte dagarna i recpetbladet helt utan möblerad om lite i menyn o lagade mat som tidsmässigt skulle funka då jag jobbar sent endel kvällar o då ska det gå snabbt o gärna vara så lite moment som möjligt. Och började mitt i veckan för att hinna med innan jag reser bort imorgon.

Torsdag 
Ris & sesammix m grillade grönsaker, Halloumi & tomatpresto.

Omdöme: Det här gillade jag skarpt!! bra kryddning på mixen & recpetet på tomatpeston kommer användas fler gånger. Barnen smakade rismixen men tyckte den va stark men åt iaf Halloumi som dom gillar. Anders åt också. 

Fredag
Gröna Tacos m Avocadoröra & mangosalsa. 

Omdöme: Det här är ett grymt alternativ till Fredagstacos. Jag har sedan länge tröttnat på vanliga Tacos men familjen envisas. Kryddningen av "färsen" va iofs lite svag tyckte jag. Fantastiskt goda tillbehör. Mangosalsan kommer jag göra nästa gång det vankas fredagstacos.


Lördag
Linsotto m smörstekt Portobello & parmesan.

Omdöme: Jag ÄLSKAR en god risotto! Detta va inte riktigt som en Risotto men faktiskt helt okej ändå. Gick kanske liiiite för länge då det blev lite för hopkokat. Jag gillar att använda linser i grytor men det blev lite för linsig konsistens för min smak. Första gången jag testade på Portobello svamp, den kommer användas igen.  Familjen åt inte, dom valde fryspizza. Men mannen smakade iaf o höll med om att det smakade gott. 

Söndag
Quinoaburgare m coleslaw, picklad rödlök & sötpotatis pommes.

Omdöme: Picklad rödlök & coleslaw äter vi då & då. Första gången jag friterade sötpotatis. JÄTTEGOTT! Burgaren va lätt att göra, fin i färgen och den va god i smaken men tyvärr tycker jag det blir för mäktigt & kompakt. Resten av familjen har börjat dissa "en gul vecka" & fick riktiga hamburgare. 

Måndag
Bönpasta m tomatsås & honungsrostade grönsaker med pinjenötter & parmesan. 

Omdöme: Det här är vegetarisk mat helt i min smak. Bönpastan har jag ätit förut o tycker att den är grymt god. Ugnsrostade Palsternacka, morot, rotselleri, rödlök, lite purjo & lila sötpotatis. Mannen åt också o gillade det men han o barnen fick lite stekt bacon till. Barnen åt bara pasta & bacon men åt upp allt utan att ana misstanke om pastan. :-D 

Tisdag
"Kikärtsbiffar m hasselbackspotatis & champinjonsås" 

Blev inge hasselbackspotatis, tiden räckte inte till. Så jag ugnsrostade lite färskpotatis m salt & peppar. Champinjonsåsen blev jätte god, likaså morötterna. Kikärtsbiffarna gjorde jag tunna då jag tycker att domdär biffarna är väldigt kompakta o mäktiga. Maten va god & jag åt 2 biffar m massa sås. 

Onsdag
"Kikärtsbollar m ugnsbakad blomkål & Tahiniyoghurt". 

Så himla gott! Bollarna va lätta att rulla & blev så krispiga när jag stekt dom. Och tillbehören som blomkålen, morotsalladen m granatäpple & tahiniyoghuren passade så himla bra till bollarna. Dethär kommer jag absolut laga igen. 


Summering: Det har varit så kul att laga & smaka massa nya rätter och testa massa nya produkter. Har känts bra att äta HELT vegetariskt i en hel vecka samt väldigt roligt att lägga upp maten snyggt iom att det skulle fotograferas o läggas ut på insta (det är alltid roligare att äta snyggt upplagd mat).. 
Jag har tyvärr inte varit så förtjust i "biff-mixerna" (Burgaren & kikärtsbiffen) smakerna har varit bra men jag tycker det blir för kompakt o mäktigt men smaken är som baken. Men däremot är jag väldigt förtjust i rismixen, kikärtsbollarna & pastan. Har kollat in RISENTA s hemsida o det finns flera mixer jag vill testa (Frösotto, bulgurblandning mm)

Och som jag vet sen innan så mår jag sååå bra av att äta vegetariskt. Men har aldrig testat att äta vegetariskt så länge som 7 dar irad. På dag 5 va jag heeelt överlycklig o förvånad över att min mage inte alls va svullen på kvällen. Och sen dess har magkänslan varit så bra.
  
Men det är väl dock så att jag aldrig kommer bli vegetarian på heltid men jag vill ändå äta mer vegetariskt i vardagen för välmåendet & kroppens skull. Och efter denna veckan har jag fått massa inspiration till att laga vegetariskt. Det är ju inte så krångligt som jag ibland inbillat mig. Men nu ska jag ärligt säga att jag är bra sugen på en fin köttbit.

TACK RISENTA för att jag fick vara med i er utmaning #engulvecka det har varit GOTT, fått mig att må bättre, lärorikt o väldigt roligt!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar