lördag 10 februari 2018

Jo så att det blev en toppen ledig-helg...

Jag anade det i Torsdags. det va ett faktum i Fredags & idag hoppade det upp och slog mig på käften.. 

Vaknade imorse vid 4-4:30 efter ca 4h sömn.. Tung i huvudet, täppt men snorig, ont bak i näsan o allmänt trött o sjuk känsla i kroppen.  

Försökte somna om i en evighet men det gick inte... Så jag gick ner o bryggde te, tog ett glas jos, en ipren & en Ingefärashot, öppnade fönstret för att jag va så varm sen kröp jag ner i sängen igen o satte på en Beck film.. 
Anders vaknade med feber vid 8 men kämpade sig upp o iväg med Agnes på Gymnastik vid 9.. Astrid vaknade pigg efter sin sjuk-vecka och hängde i soffan hela FM.
En Beck film följdes av ännu en o sen en till... Kom INTE ur sängen.. 

Kan inte minnas när jag sist va såhär utslagen pga en "förkylning".. Har dock ingen feber.

Agnes & Anders kom hem från gymnastiken vid 11:30. Hon sa att hon frös o hade ont i huvudet o tempade 38,3 vilket är högt då hon är lågtemp.. 
One more down...

Vid 12 tog jag en Ipren till.. Piggnade till o gick ner o tittade på Narnia med barnen i soffan. Och sen promenerade jag o Astrid till affären för att köpa godis. Det va dock tungt på hemvägen..

Landade med barnen i soffan o kollade den gamla godingen "Drömkåken". Ungarna tyckte den va kul! Anders kom hem från bowlinghallen  o gick o la sig (Har helt ärligt inte sett honom så dålig på länge)
Sen somnade jag i soffan, vaknade till, drack vatten, somnade om, snöt mig, tog nässpray, satte på en random film & somnade om igen till typ 18 tiden.. Barnen hängde undertiden i soffan el i Agnes rum med sina telefoner.

När jag vaknade vid 18 upptäckte jag att nässprayet va SLUT!!

Tog en ipren till o släpade mig till Hemse för inköp av mer otrivin o ramlösa. 

Kom hem o kände mig lite starkare.

Lagade middag till barnen! 
Lagom ansträngande..

Sen kollade jag o dom här 2 på melodifestivalen.. 
Efter Mello gick barnen o la sig. 
LÄTTVAGGADE!  

Och jag drog igång o städade upp kaoset i köket..  
Kände mig pigg på toppen av senaste Iprenen. 
Jag är ändå den av oss vuxna som mår bäst.. 
Så då är det bara att köra på..

Gissar att det är Astrid som sänkt oss andra. 
Astrid hade feber till o från sen förra fredagen och Anders fick köra Astrid till Akuten i Onsdags med "krupp".. Hon fick andas 3 doser adrenalin o fick även kortisontabletter. 2.a året i rad som det blir sååå illa o kommer så snabbt att vi hamnar på akuten o får andas. Innan har det funkat att häva det hemma med kalluft, inhalator & ipren. Men denna gången vart det riktigt illa. Dom va på vippen att behålla henne.

Efter Mello så drog jag igång o baka semlor.. Med facit i hand förstår jag inte varför eller hur jag tänkte men det är väl ett sätt för mig att försöka ignorera att jag är dålig o bränna all rastlöshet efter dagens vila. Dumt att ladda o vila..
Dagens fail är att jag inte tänkte på att bullarna skulle jäsa 2* 60 min!!! 

Så här sitter jag o känner att senaste tabletten tappar fart, skriver om en tråkig sjukdag för att hålla mig vaken, dricker honungsvatten & väntar på att bullarna ska bli klara så jag kan rasa ner i soffan o somna. Ja jag sover på soffan.. Orkar inte lyssna på Anders som hostar!! 

Kan faktiskt inte minnas att vi båda vuxna varit sjuka samtidigt. Tur att barnen är stora o fixar det mesta själv!

Fantastiska Februari!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar