onsdag 30 september 2015

NEW YORK resan: 4:e & sista delen.

Sista skälvande timmarna, resan hem & sammanfattning. 

Onsdag: Jag satte klockan på 7 för att hinna suga ut det mesta av sista timmarna i staden jag älskar. Vid 8 va jag sminkad & klar och gick bort till "Whole food", suktade efter allt gott dom hade där, hade lätt kunnat fylla en väska till med bara matvaror (ÄLSKAR att gå i mataffärer när jag är utomlands) Whole food har mest ekologiskt, glutenfritt, vegan & raw matvaror, deras sortiment är enormt. Där fanns tex inte m&m eller annat godis. Men dom har tex två hyllsektioner med "bars"och en grym avdelning med massa.. nej TOK-mycket öl. Hade det gått hade jag tagit med hur mycket som helst hem till mannen.  

Öl himlen! 

 När jag kom hem hade dom andra vaknat så vi packade ihop, vägde, packade om lite, checkade ut & lämnade bagaget hos våra trevliga herrar på hotellet. 

Det bar av till favvohaket "Dean & Deluca" för en sista frukost bagel "to go" till bänken i refugen. Det kändes lite vemodigt.. 

Sen delade vi på oss. Emma & Cilla skulle till en affär, Lizen gick på sitt håll & jag skulle fixa 2-3 grejer till. Gick till grymma "American Eagle Outfitters" bytte stl på Bh:arna & köpte en halsduk som jag inte kunde glömma sen dagen innan. Sen gick jag en sväng genom Soho, förbi en affär och köpte fler m&m Peanutbutter (ångrar redan nu att jag bara köpte 2påsar till mig, har bara en kvar). Sen promenerade jag hemåt, I loungen satt Lizen & väntade och snart kom dom andra 2 tjejerna också. 

Det va 2h till vår bokade transfer skulle komma så vi bestämde oss för att be dom komma tidigare. Kändes bättre att komma ut till flygplatsen & äta lunch där istället i lugn o ro. Så vi sa hejdå till hotellet, dricksade killarna & åkte. Och det kändes som ett bra beslut när det tog stopp ute i New Jersey och gick saaaakta i 20min.  

Väl ute på Newark checkade vi in & lämnade bagaget som precis klarade 23kg gränsen (vägde 22.89 med handvågen på hotellet). 

Sen gick vi ner till butikerna innan säkerhetskontrollen och shoppade lite presenter. Så va det dags för dendär säkerhetskontrollen som jag tycker är lite jobbig. Mest nervös för att dom ska ta mina piller, fast jag har intyg så nojjar jag. Men det gick galant. Sen blev det lunch nere vid gaten. Jag ÅT även denna gången trots att det bara va timmar kvar till flygningen. 

Sen slog vi oss ner på en bänk & väntade. Jag försökte gå fram & boka om våra platser till fönsterplatser men som väntat va planet typ fullt & det gick inte. Well well.. Det fick gå. 

När vi gick ombord gick jag fram till en steward och berättade att jag va rädd, vart jag satt & att jag tagit tabletter. Han va dansk & hur gullig som helst. Vi pratade lite om ev turbulens och dom lovade att hålla ett öga på mig. 

Denna starten gick mycket bättre än sist vi reste hem & satt i mitten. Enda va att tabletten inte tog så snabbt som på ditresan. Tog tabletten 1h innan avgång & kollade 2 avsnitt av solsidan a´ 22min innan jag lyckades somna. Men sen sov jag länge. Vaknade först 1,5h innan landning. Glad för det då det varit någon som kollapsat & fått syrgas någon rad fram under resan. Tänkte skippa ölen till landningen, känns ju lite konstigt att dricka öl när klockan är 7 på morgonen när vi landar. Men så skakade det till & jag kände paniken komma krypande så jag ändrade mig, hellre lite smålullig på morgonen än ångest.
 Kollade på Anchorman & lyckades slappna av igen. När personalen började göra kabinen redo för landning köpte jag en öl till & så frågade jag min danska favvo Steward om dom inte hade några lediga fönsterplatser. Hade spanat in 2 säten framme vid nödutgången som va lediga under resan. Och han visade mig dit. Cilla hängde med mig. Och mitt emot oss satte sig en urtrevlig flygvärdinna. Så vi småpratade om New York, shopping, flygfobi & hennes jobb. HUR trevligt som helst & innan jag visste ordet av landade vi på ett dimmigt Arlanda. 

Passkontroll & bagaget gick snabbt och 15-20 min efter vi landat hoppade vi på bussen till parkeringen. Vid 9 va vi hos Maja & åt frukost och jag gosade med Nancy som vuxit sååå mycket sen sist jag såg henne.  På båtresan hem till Gotland sov jag som en stock i den grymt obekväma vilstolen. Sas flygstolar känns som en hästens säng jämfört med båtstolarna.. Vid 16 tiden va vi hemma i Stånga igen. 

Summering:

Det här va nog den bästa resan jag gjort. Vi har haft så himla trevligt! Att resa med 3 vänner för 1.a gången kändes spännande och det blev precis så lyckat som jag hoppats. Det har varit avslappnat, mysigt, enkelt & vi har pratat massor om allt och ingenting men också bara suttit tysta ihop utan att det känts jobbigt (jag blir lätt stressad av tystnad men inte med dessa tjejer). Vi har skrattat massor åt sååå sjuka saker. Kommer tex inte berätta om "Psykot i Bodyguard" här för Anders svala kommentar när jag skrattande berättade historien va att "Man skulle nog varit där".. Och så är det nog.. Och det har inte alls varit jobbigt att bo så tight som vi gjort. Dom andra tjejerna har rest ihop innan om än med familjerna men jag va "ny" men jag hoppas att dom stått ut med mig & att jag är godkänd som rese-sällskap trots att jag varit lite väl morgonpigg & kan vara lite lätt rastlös. 
 Vi har sett så mycket ihop, gett varandra tid & verkligen njutit av att bara vara VI utan alla "måsten" som jobb, tvättberg, disk & vardag och på frågan från en av männen i receptionen om vi inte saknade barnen va vi eniga: Nej!! För det har vi inte. Vi älskar såklart våra barn & män men ibland måste man  rå om sig själv ordentligt också och våga erkänna att man faktiskt njuter av det. 

Ett stort tack & massa kramar till mina 3 vänner som peppat och gett mig styrka & lugn inför att fejsa min största fobi återigen. Det va såååå värt det och jag kände mig så lugn o trygg med er. Tänk att vi gjorde det. Det som började som "fylleprat" för mindre än ett år sen, att vi faktiskt åkte till NEW YORK!! Kommer aldrig glömma denna resan! 

Det värst med New York är att man nog aldrig känner sig färdig & nöjd. Är man på charter till tex Teneriffa el Rhodos så har man efter 5-6 dagar nästan sett allt & att resa hem känns helt okej. Men på Manhattan är det omöjligt att se allt på 1 vecka tar nog minst 1år.. Så såklart MÅSTE jag dit igen. Detta va inte sista gången i NYC..  

Men nästa resa blir med familjen. Det ska vara rättvist & barnen är sugna på att resa till "Grekland" dvs sol, pool & värme.  Har spanat in Kroatien till nästa sommar. Älskar att resa, skiter i att jag är rädd!  För det är SÅ värt det!! 


tisdag 29 september 2015

NEW YORK resan: Del 3!

Måndag: "Dagen efter-kvällen före" va vi inte lika snabba ur sängen som föregående dagar. Men strax efter 10 va vi iaf påväg mot ett av dagens mål & åt frukost på Starbucks innan vi gick upp & över Williamsburg Bridge mot norra delarna av Brooklyn. Dvs mitt älskade Williamsburg!! 

Bron va läcker men såklart fick jag lite svindel. Eller om det bara va sviterna efter bubblet igår.

Väl framme på andra sidan blev jag lite förvirrad & visste inte riktigt vart vi skulle gå. Fanns inga kartor att köpa i dom små hörnbutikerna & vi hade ju inget internet så jag kunde googla oss fram. Men efter att ha frågat runt lite så hittade vi snart rätt. 

Vi kikade förbi loppisen "Junk" som tyvärr blivit ännu mer "ruffig" sen sist. Sen gick vi in på klädaffären "Brooklyn Industrie". Hittade en T-shirt & Cilla hittade en klänning men dom fanns inte i våran storlek men vi blev hänvisade till en näraliggande butik där han såg att det fanns. Vi blev lite vilsna igen på vägen dit. Som tur va är ju New York:borna så HIMLA trevliga & hjälpsamma. Vi frågade en kille om vägen och direkt släppte han sin kärra han körde, plockade han upp sin telefon & visade vägen på google maps.  
Älskar staden New York men nästan ännu mer dom som bor där! Alltid hjälpsamma & trevliga! Bara man kommer in i en affär blir man oftast tilltalad med: Hi, How are U today? och ofta bjuder dom in till lite småprat. 

Anyway.... Vi hittade den andra affären och köpte våra kläder sen va det dags för lunch. Vi gick till en liten snygg bar/restaurang och åt & drack. Sen bestämde vi oss för att återvända till Manhattan.

Vi tog en taxi tillbaka till Union Square. Nu skulle vi/jag till min favvo butik "Beacon´s Closet". Jag hade en adress & en karta. Minns att butiken låg rätt nära Union Sq. Nu i efterhand så kom jag på att jag läst adressen fel. Jag tolkade den som 10 ave & 13 gatan. Men när vi gått i 20 min & kom till Hudson River i väst så frågade vi om vägen igen & självklart tog dom fram sina telefoner & sökte upp adressen. Det va nr 10 västerut på 13 gatan. Bara 1,5 kvarter från där vi hoppade av.. Piiinsamt. Men efter 40min promenad fram & tillbaka så hittade vi äntligen rätt. Jag hittade massa fint men då det är vintage kläder så passar ju inte allt man tycker är snyggt. Grämer mig dock fortf lite över en ljusblå "Diane von Furstenberg" klänning som jag nog skulle köpt trots att den satt lite snävt över brösten. Men jag hittade iaf 3 andra plagg (kolla in det tidigare postade shopping inlägget). Sen bar det av norrut mot Topshop.

Vi stannade dock på ett Belgiskt öl-cafe vid Flatiron för vätska-kontroll och så passade jag på att prata med min fina man på FaceTime. 
Precis efter denna fiiiina bild tog så såg vi en Kolibri flyga runt bland planteringarna längs gatan!! Sjukt små fåglar typ som stora trollsländor.  
Jag är sååå glad att det va någon mer än mig i sällskapet som har samma konstiga fotofejs som jag. Jag & Emma kan verkligen konsten att se konstiga ut på bild.. Tur att vi är snyggare i verkligheten... ;-D 

Efter Topshop tog vi en taxi hem till hotellet men bara för att gå rakt över gatan & in i den lilla gränden "Freeman Alley" mittemot och äta på en av dom mysigaste restauranger vi varit på. Det som ser ut som ett litet hål i väggen va en restaurang i 2 vån med grym mat & mysig inredning.
Sen gick vi "hem". Medans tjejerna spelade kort så störtade jag i säng vid 22.. 


Tisdag: Vaknade utvilad vid 7 men låg & drog mig till 8. 
Min utsikt från sängen.... Älskar den! 

Sen åkte vi till Grand Central Station för att ta tåget i 1,5h till Milford i New Haven. Där bor Carina som är född här i Stånga & gammal vän till Cilla. Hon bor i USA sen 21år tillbaka. Med mig i min väska hemifrån hade jag haft en låda med massa svenskt godis från hennes mamma till henne. Hon hämtade oss vid tåget & bjöd sen på lunch & efterrätt. Dom bodde jättefint längst ner på gatan vid vattnet. Men då vi kände att tiden vi hade i NYC va knapp så återvände vi efter några timmar till Manhattan. 

När vi kom tillbaka till pulsen i stan från lugnet i Milford siktade vi in oss på att gå på "Hunger Games" utställningen MEN dom hade STÄNGT vid 19!! Så mycket för att ALLT är öppet dygnet runt i "staden som aldrig sover". Humpf... Lite surt! 
 Vi åt vi middag på "Olive Garden" för att sen shoppa loss. Vi gick vi till m&m store, Forever 21 & American Eagle Outfitters!! Den sistnämnda va en grymt trevlig butik. Vi alla gick med fulla famnar till provrummen. Jag hittade massor men fick hålla tillbaka lite pga att budgeten började sina.. Tur att dom har en Webbshop.

När vi kände oss klara med shoppingen återvände vi till hotellet & började packa ihop, väga väskor & förbereda oss för hemresan.. 

Jag blev som alltid när det är dags för "sista kvällen" väldigt kvällspigg & ville verkligen inte gå & lägga mig. Satt uppe en bra stund efter att tjejerna lagt sig, lyssnade på musik & skrev ifatt i resedagboken. Och det är jag glad för redan nu efter mindre än en vecka så flyter allt vi upplevt ihop.  

Men tillslut runt 1 fick jag ge mig och kröp ner i min sköna säng för sista gången. Och där & då lovade jag mig själv att komma tillbaka till NYC innan jag fyller 40. 

Missa inte sista inlägget om vår resa... Vilken dag som helst! 



söndag 27 september 2015

NEW YORK resan: Del 2!!

Lördag: Vaknade rätt tidigt även denna morgonen.
Vi gick till Dean & Deluca och tog med vår frukost till en bänk på en refug mitt på East Huston st. Bagel, kaffe & avgaser till frukost!

Sen tänkte jag ta med tjejerna till "Antique Garage"... Vi gick gatan ner där det skulle ligga men hittade inget garage. Bara dendär lilla loppisen (Chelsea fleemarket) mellan husen. Frågade en kille där & han pekade neråt gatan där det fanns ett stort hål mellan husen o berättade att dom REV garaget för 1 år sen.  Trist!

Men vi gick ett varv där & jag hittade iaf en burk med jättefina julgranskulor för ca 80kr.


Sen gick & shoppade vi oss upp längs 5:e avenyn upp till Central Park. Det va otroligt varmt (minst 30grader) så vi la oss en bit in i parken och pausade & passade på att ringa tjejerna hemma som hade "Junta" hemma i Sverige (UTAN OSS!!)



Sen tog vi sikte på den stora sjön i norra änden av parken. Cilla & Lizen hade packat träningskläder och va fast beslutna på att springa runt sjön i Charlotte´s fotspår.  Jag & Emma la oss i gräset efter den svettiga promenaden dit, shit va stort dendär parken är!

Grymma tjejer det där!! 

Efter att vi hängt kvar i parken en stund efter deras löptur & gått längs den ner till Columbus Circle där sprintarna bytte om igen så va det dags för lite mat..

Vi kollade in "mitt & Anders hotell" för att kollat in deras rooftop bar som tyvärr va fullsatt.. Det va kul att besöka Hudson hotell igen. Lite nostalgiskt då jag kände igen lukten direkt vi kom in & så den maffiga lobbyn. Skulle nog vilja bo där igen nästa gång bra för att det är såå coolt & snyggt.  

Vi gick till ett litet ställe längre ner på samma gata.
Jag beställde en liiiten pizza på restaurangen. Ser inte mycket ut för världen men den va klart godkänd ändå. 

Sen gick vi söderut & Cilla o Emma lockade in mig & Lizen på "Times scare". En bar & ett spökhus. Där blev vi sittandes ett tag. Jag & Lizen nöjde oss med baren medans dom andra 2 gick in bland spökena. 

Nere på Times square stötte vi på 4 "turtlar" och på något sätt blev det en liten photo-shoot där jag bla ligger i famnen på typ "Rafael" eller nån turtel.. 

Sen styrde vi mot Toy´s R us & Disney Store för att sen åka hem o stupa i säng strax efter midnatt!! 

Söndag: Söndagen va ingen vanlig dag för det va CILLAS 40ÅR-DAG!!  Jag & Lizen smög iväg vid strax efter 7 för att fixa frukost till födelsedagsbarnet. Så pass tidigt att Whole food inte hade öppet så vi gick en sväng till DSW för lite påfyllning av vatten & satt på "vår" bänk mitt i gatan och hängde lite innan klockan blev 8.
Vi inhandlade frukt, blommor & kakor på Whole Food sen gick vi till Dean & Deluca för att hämta upp den obligatoriska frukost bageln. Tyvärr hittade vi inget bubbel. Hem & gratulera Cilla och äta frukost.

Sen hoppade vi in i en taxi & åkte till Perry street... Det va inte bara vi utan flera andra bla 3 andra svenska tjejer som va där för att kolla in "sex & the City" Carrie´s dörr.  

Efter det gick vi några kvarter och upp 2-3 vån till "The High lane" enpark som ligger på ett gammalt tågspår som går mellan husen. Hur mysigt som helst.  
Vi gick nästan hela parken upp. Där tog vi en taxi och släppte sen av Emma & Cilla som skulle på SPA medans Lizen hängde med mig till "Greenflea market" på Upper West side.

Efter lite loppis & världens godaste Guacamole till lätt lunch i värmen så mötte vi up dom andra 2 nere vid Rockefeller Center. 

Efter ett glas & lunch för spa-tjejerna gick vi in & köpte biljetter till "Top of the Rocks". Jag som har aningens klaustrofobi fick lätt panik när dörrarna stängdes &  ljuset i hissen slocknade men det va hur coolt som helst att se resan upp genom det upplysta hisschaktet. Även om jag fick lite svindel. 

Men väl uppe kändes det helt ok och jag njöt & hänfördes över den grymma utsikten!   
Måste säga att "Top of the Rocks" slår Empire state building. Här är det stora glasrutor ist för galler runt utkiksplatsen, knappt några köer & så ser man Central park bättre. 

Efter det åkte vi hem för att ladda för kvällen. Tjejerna slumrade men jag känner mig själv & vågade inte lägga mig.. Så jag satte mig vid bordet & skrev i resedagboken.
Panorama bild på vårt rum.. Det är därför den är lite skev. Men det va sååå fint, mysigt & rymligt. 

När tjejerna vaknat så gjorde vi oss klara, korkade upp bubblet & åt resten av jordgubbarna från frukosten medans vi skålade för vår fina 40åring. Klockan rusade iväg...

Sen åkte klackarna & klänningarna på. Vi tog en taxi till Marriott hotell & deras roterande rooftop bar. Vi tänkte att vi skulle hitta någonstans att äta innan men tänkte sen att vi kollar där uppe. Väl uppe efter en HISSNANDE hissfärd i en glashiss mitt inne i hotellet då jag tryckte mig in i hörnet så va vi uppe.. Väl uppe fick vi reda på att dom BARA serverade en buffé´ för 38 DOLLAR så vi valde att bara dricka.. Tjejerna tog varsin Cosmopolitan (smakade den & den va gryyymt god) & jag tog såklart en öl (inte jätte förtjust i starksprit och med 2 glas bubbel & någon öl i kroppen så ville jag inte blanda mer) vi njöt av utsikten & skrattade åt  den aningens "tacky" omgivningen. Vi åkte förbi buffé´n och va glada att vi skippat den, servicen va rätt slö och på toa stod en dam & delade ut pappersservetter när man tvättat händerna så man kände sig tvingad att ge henne dricks. Men utsikten va häftig, det va coolt att ha varit där & vi hade jätte trevligt. Sen tog vi in notan som även saltats med 8dollar/pers för att vi inte va gäster på hotellet. Vi gav INGEN dricks & sprang fnissande därifrån och tog skräckhissen ner. 

Väl nere hittade vi ett matställe & en tjej som härmat Cilla (vår egna Samantha) och köpt samma klänning!  

;-D Vi åt, skrattade, flamsade & sen tog vi en taxi hem.. Trötta, tipsy & glada! 

Vet inte vad klockan va när vi störtade i säng... 

Håll utkik efter nästa inlägg!!




fredag 25 september 2015

NEW YORK resan: del 1!

Dagen med stort D kom & jag va ett nervvrak.. Gick här hemma, packade det sista, åt ingenting mer än riskakor, nojjade & längtade. Vid 14 tiden kom Cilla med bilen och äntligen va vi påväg. 

Det kändes lite bättre men Flygfobin körde runt i min hjärna & mage. Vi plockade upp Emma här i Stånga & mötte sen upp Lizen i stan. 

Strax efter 16 gick båten mot Stockholm. Och nerverna lugnade sig lite efter en öl & med massa härliga skratt.

Framme på Arlanda så parkerade vi bilen på långtidsparkeringen, tog bussen till terminal 4 & checkade in på "Rest and Fly". Yttepyttigt rum med 2st dubbla våningssängar & 2kvm över att röra sig på och ställa dom 4 stora väskorna på. Dusch & toa fanns i korridoren. PERFEKT & prisvärt rum! 
Vi gick upp till skyCity & tog ett glas. Jag fick min Arlanda-öl med utsikt över landningsbanan dock en dag innan. Skönt att vara på plats! 

Sen va vi rätt trötta. Gick till rummet, bytte om & la oss i omgångar för alla vi 4 fick inte plats samtidigt. Vi släckte & fnissade lite innan vi somnade gott. 

Klockan 7 ringde klockan. Jag kände mig förvånansvärt pigg och snart satt vi på ett cafe & jag ÅT tillomed en frukost macka. Har aldrig hänt förut att jag kunnat äta innan en flygning. Kände mig lugn & peppad.

Efter lite taxfree shopping ropades det ut det att det va dags att gå genom pass-kontrollen för vår flight. Tog min tablett i farten mot gaten ca 1h innan avgång.  Inne på gaten gick jag fram till disken och berättade min situation & precis då kom kabinchefen för att gå ombord. Vi pratade lite och hon va så omtänksam & sa att dom skulle ha koll på mig. Kände mig lugn! 


Så va det dags att gå ombord!!
Påväg in i flygplanet, lite små lullig men glad & förväntansfull. Mycket tack vare mina fina goa vänner som fanns där för mig. 

Jag somnade rätt snart & vaknade när det va 3,5h kvar. Gick på toa & när jag satt där tändes säkerhetsbältes-lampan, köpte snabbt en öl & satte mig. Satte igång en film för att distrahera. Turbulensen blev som tur va inte så jobbig.

Så närmade vi oss NYC & Newark med utsikt över Manhattan. 
När vi landat så flöt det på bra. Lite kö till säkerhetskontrollen, bagaget va redan framme när vi kom dit & tullen gick snabbt. 
Vi "anmälde" oss vid transfern & blev visade till uppsamlingsplatsen. Efter 20min ropade dom upp första gruppen med bla några av dom som varit på vårt flyg... Men inte oss!!  Vi väntade lite till men så gick vi fram o frågade. Tydligen hade vår bokning förvunnit. Men efter ännu lite väntan så kom vår bil & kl 16 New york-tid anlände vi till vårt hotell. Vädret va underbart. Varmt & sommar i luften. 28grader, sol & ljumma vindar! Precis som vi beställt. ;-D

Off Soho Suites ligger nere på södra Manhattan mellan SOHO & Chinatown. På en liten gata med en barbershop, en tidnings-affär, ett byggföretag, en tysk restaurang/bar & ett grymt glass-ställe! Mitt emellan Huston street & vägen över Williamsburg bridge. Lite "off" från turistpulsen & med ett härbärge på granngatan men MYSIGT och lite rufft. Och trots att det florerade endel uteliggare & pundare i området kände jag mig trygg hela tiden då det va mycket folk i rörelse. Helt olikt läget sist jag va i NYC & jag gillade det!! Lite mer det riktiga New York än uppe i dom "fina" områdena! Rekommenderar VERKLIGEN "Off Soho Suites"!

Rummet va STORT!! Vi pratar 55kvm vilket är mycket för pengarna i NYC (vi bodde på typ 10-15kvm sist). En hall, badrum m badkar, vardagsrum med en skön futon-soffa/säng, litet kök m spis (gas-spis så vi rörde inte ens den) kyl m frys, micro & ett barbord m 4 stolar. Sovrummet hade 2 enkelsängar en garderob, safty-box & strykjärn+bräda! Och sist men inte minst GRYM personal. Ett gäng goa gubbar som hjälpte till m pizza beställning, transfer och småpratade om ditt & datt.



När vi checkat in pausade vi lite innan vi gav oss ut ut på en planlös promenad genom Soho & hamnade på en trevlig lite Italiensk restaurang i Tribeca. Slog oss ner, beställde in öl/vin & en bit mat och skålade för vår resa! 

Sen gick vi hemåt genom Chinatown & little Italy där det pågick någon mat-festival av något slag. Typiskt att vi va mätta.

Hem via en hörnbutik för att inhandla det nödvändigaste dvs: vatten, öl, vin, jos & snacks. 

Väl hemma på rummet kämpade vi ett tag för att håll oss vakna men vid 22 fanns ingen annan utväg än sängen! Damn U Jetlag! 

Dag 2!

Jag vaknade vid 5!! Och strax efter 6 va alla vakna. Vi duschade & gjorde oss klara för en dag på stan. 
Vid 8 begav vi oss söderut. Vi åt frukost (jos, kaffe & creemcheese bagel) & kollade på folk på en bänk vid Court House.  Sen styrde vi stegen mot 9/11 memorial. Hade hänt mycket där sen jag va där sist!
 Grymt vacker & stämningsfull plats! Vi beslutade att skippa museet & vandrade genom Battery park till Staten Island färjan. Trevligt & helt gratis sätt att se frihetsgudinnan & Manhattan skyline på.

När vi turat tillbaka hoppade vi in i en taxi som tog oss till Union Square för att kolla in DSW (sko outlet) & "Nordstroms rack" med paus däremellan för en god grekisk lunch.

Sen gick vi norrut mot Macys. Påvägen pausade vi fötterna & fyllde på med "vätska" på en irländsk pub. När vi kom ut från Macys hade solen gått ner..
Nu va det dags för middag. Tyvärr va det för lång väntetid på min favorit restaurang "Hill Country BBQ" så vi åkte till hotellet & fick hjälp att beställa GRYM pizza från Wiliamsburg till hotelldörren.  


Vid 23 hade tröttman övermannat oss & vi somnade gott!! 

To be continued!!!

torsdag 24 september 2015

Hemma igen, med en tung väska...

Oj oj oj vilken UNDERBAR vecka det varit i New York!!  Ska berätta mer om allt vi hittat på i ett annat inlägg.

Men passade iaf på att fotografera all shopping ikväll när jag packade upp...

Jag mjukstartade min shopping 1:a dagen med en träningsjacka (20dollar) & duschbollar (2dollar)..
Nästan pinsamt men jag är inte så jätte duktig på att shoppa när jag "får".. Men jag kom loss senare..


Till tjejerna!
Varsin klänning från Macys för 20dollar/st.

Och lite småplock...
Varsin lite söt börs, "nutella on the go", skittles läppglans och så gick jag utanför min gräns & köpte smink till tjejerna att LEKA med..

Men mest shopping har jag gjort till mig själv...
Parfym från Banana Republic, rosebud salva (gammal goding), 2 nagellack som jag hittade på urban Outfitters & en ny bodylotion på Taxfree..


2st "Voluspa" doftljus från "anthropolgie" (ca 80kr/st), ett pennskrin & en större sminkväska från "Beacon´s Closet"& en brun handväska från "Forever 21".  


2 tunna sköna tröjor från "Abercrombie & Fitch", en blå finstickad från "American Eagle Outfitters" & en t-shirt från "Brooklyn Industrie"..

På Urban Outfitters hittade jag en gul skön tröja på rea & Halsduken kommer från  "American Eagle Outfitters". Den sistnämnda är en GRYMT bra butik & trevligt nog har dom en webbshop & jag har tecknat gratis medlemskap.  

Där hittade jag även dessa ursköna bh:ar (ca 200kr/st. Värt varenda öre) & toppen är från "Anthropologie". 

Och lite smycken såklart...

Örhängen (3 packet & löven) som jag hittade på outlet för 40kr/st. Dom små blommorna är clips som jag ska göra om & sätta stift på. Dom hittade Lizen till mig på Greenflea market & det ÄLSKADE armbandet som jag också hittade på Greenflea.. Dock inget loppis-fynd. Utan köpte av en VÄLDIGT duktig smyckes-tillverkare som gör underbara armband i läder.

Önskar mig detta i julklapp..
enkla & snygga med magnetfästen..

Blev inte så många loppis fynd..
Men iaf dessa. Julgranskulor för ca 80kr & en trädocka för detsamma.


Men på Vintage butiken Beacon´s Closet hittade jag dessa 3!
En härligt hus-mönstrad top, en typ kimono & en skön skjorta. 

Höll även i en ljusblå tunn klänning från "Diane von Furstenberg" som satt perfekt förutom att knapparna över brösten glipade lite.. Hade absolut köpt den om den... bara den varit i en halv stl större.. :-(

Och såklart blev det SÅKLART lite jordnötsgodis..
Dom där M&M med jordnötssmör & Reese´s peanutbutter cups är GRYMMA!! Och 2 kaffekoppar till såklart.. En kommer bli min nya jobb kaffekopp!  Och självklart blev det några burkar m pingviner på taxfree också! 

Håll utkik efter kommande inlägg då jag ska försöka summera vår resa!!! 

söndag 13 september 2015

Pirrig & peppad!!

Idag är det bara 4 dagar kvar tills det bär av... Eller rättare sagt 3 dagar. För vi lämnar ju ön redan på Onsdag!!!! Tänk va snabbt tiden gick, vi bokade ju för över 3 månader sen.

Väskan är nu nästan färdigpackad och viktiga papper, pass, piller & dollars är framplockat. Bara någon nytvättad klänning som hänger på tork som ska i & sminkväskan åker ju i samma dag.  Jag tycker jag har varit duktig på att minimera antalet kläder & valt dom som går att kombinera på olika sätt. Jag har dock inte vågat väga väska ännu... 

När jag satte igång att packa idag så blev det väldigt verkligt att jag faktiskt lämnar Stånga på Onsdag eftermiddag & sen flyger mot NYC på Torsdag morgon. Det pirrade härligt i magen men samtidigt fick jag lite lätt ångest-påslag såklart (illamående, yrsel & dendär "trånga" känslan) men efter ett "snack" med mig själv så släppte det rätt snabbt. Det kommer komma & gå nu dom här dagarna! Men jag kan hantera det.

När jag packat nästan klart plockade jag upp en av guideböckerna och kröp upp i soffan. 
Jag skummade igenom den från sida till sida och läste det som fångade mitt intresse, vek hundöron & kollade in endel webbsidor.
Vad jag längtar efter att besöka "gamla" favorit affärer från förra resan men även en massa nya. Och va roligt att få göra det med andra som också är intresserade av att strosa runt på dam-avdelningen lite längre än vad Anders va. Väldigt nyfiken på "Uniqlo" som är Japans svar på HM.

Nu ska jag sätta mig i soffan & skumma igenom ännu en guidebok medans Anders lagar middag!



fredag 11 september 2015

Dom där lunch-nudlarna & min "magkänsla"..

Har hittat en perfekt snabblunch när det inte finns rester. För finns det inte middagsrester hemma i kylen till lunch så är det lätt att jag köper något skit som en micropizza och tar hem till lunch. Och i somras när jag allt för ofta åt köpt potatissallad & "grillad kyckling"  alltså sådandär tunnskivad smörgås-mat i plånbok och åt. Vilket oftast resulterade i magkatarr. Det är slut på skit-luncher nu.

Nu har jag börjat inse att min kropp & mage mår bäst av att jag undviker animaliska livsmedel. Fast ägg, kyckling & fisk funkar rätt bra. 

Åt faktiskt en glass-strut idag för första gången på minst 1-2år och 2h senare började magen bubbla & ömma. Men det va värt det för jag har varit såååå sugen på dendär "Peanut butter love" Cornetto struten hela sommaren när den passerat i kassan. 

Äter sällan mejeriprodukter längre & när det väl sker är i form av en pytteklick kall sås typ tzatziki eller så. Jag gör mina smoothies på mandel eller havredryck, brer mackan med majonäs & steker i olja. 
  Vet inte vad det är men gissar på typ IBS eller nått. Orkar inte hålla på o utreda utan känner själv vad som funkar & inte funkar och anpassar mig efter det. Och har nog äntligen hittat en bra väg för min mage.

Men det jobbiga är att jag älskar ju en fin köttbit & det kommer jag fortsätta unna mig då & då. Men det där vardags"köttet" som lätt blir när man har barn typ falukorv, köpe-köttbullar & köttfärsås kan jag gärna skippa. Ska testa att bjuda barnen på vegetarisk köttfärsås framöver & satsa mer på kyckling & fisk.  


Men nu tillbaka till min nya lunchfavorit. Häromdagen när det närmade sig lunch började jag fundera på vad jag skulle äta så kom jag på detta. NUDLAR!!

Köpte en portionspåse m nudlar, själselleri & tofu. När jag kom hem smakade jag på buljongen i påsen som följde med nudlarna.. blääää! Den åkte i soporna.

Så jag gjorde såhär!!

Ingredienser:

En portion nudlar (släng buljong påsen)
1/2 liter vatten. 
1,5 tärning  ekologisk grönsaksbuljong  
1/2 tsk Gurkmeja för den fina färgen & för att det är så nyttigt.
1 morot
1 stjälk stjälkselleri + ev lite gröna mjälla blad från denna.
1cm fint skuren purjolök.
2cm tärnad tofu.

Koka upp ca 1/2 liter vatten med buljongtärningarna & gurkmeja. 
Lägg i nudlarna & koka i 4min
undertiden strimlar man purjo o stjälkselleri, skär tofun i tärningar & skalar moroten. När moroten är skalad så fortsätter du att skala moroten så får man tunna fina morots strimlor. 
När nudlarna är klara lägger man i tofun & grönsakerna & låter det stå i en minut typ.

KLART!!

Andra saker som nog är gott att stoppa i är små klyftor champinjoner/shiitake, strimlad "kinakål", större groddar, chili  mm mm Och nästa vecka ska jag testa att byta ut nudlarna mot bönpasta.


Så enkelt & mättande! Och för mig räcker detta till 2 måltider.

Så imorgon har jag en god, nyttig & mättande lunchlåda på jobbet! 

Ett långt inlägg om en enkel lunch.  Men som fått mig att inse att vegetariskt nog är det bästa för mig & min mage. Det knepiga blir att få det att funka i vardagen. Jag kommer nog inte bli helvegetarian men frukost & lunch kommer nog bli vegetariska (förutom ägg då) framöver. 

För magkänslan blir så mycket bättre, helt enkelt.



torsdag 10 september 2015

Om en vecka...

Om exakt en vecka är klockan bara 4 på eftermiddagen där vi är.. Om en vecka är jag, Emma, Lizen & Cilla framme i New York! Vi har förhoppningsvis fått checka in på vårt hotell, gått "husesyn", fräschat till oss efter flygresan & redo att bege oss ut i eftermiddags myllret på Manhattan för att utforska grannskapet, äta en bit mat & njuta av att vi äntligen är DÄR!! 



Om en vecka har jag klarat av ännu en flygresa.. Jag ser ändå fram emot den med en skräckblandad förtjusning. Den kommer ju ta mig till underbara New York för 2.a gången, denna gången tillsammans med 3 goda vänner. Det kommer vara värt all ångest & oro. Men samtidigt så längtar jag just nu mest efter att ha fått i mig mitt lilla vita "flyg-piller", gå ombord, lyfta & få somna för att sen vakna några timmar innan landning, kolla lite film & dricka några öl innan landningen.  

Jag har rätt bra koll på allt inför resan. Dollars är fixade, pass, transfer & etsa-intyg är under kontroll, jag har koll på vad som ska packas & känner mig väldigt redo! Men först ska förkylningen bara bli lite bättre. 

Can´t wait på att få utforska staden tillsammans med 3 goda vänner, BARA VI 4. Shoppa, göra utflykter, äta gott, dricka gott, dansa & bara strosa runt tillsammans på New Yorks gator i nästan 7 dygn!   




onsdag 9 september 2015

Hoppas att det vänder nu...

Det började i Lördags kväll. Ont i halsen, snuvig & hängig som tusan.

Jobbade på Söndagen och det gick helt okej. Samtidigt blev Astrid dålig. Men på måndagen fick jag verkligen hämta energi i tårna. Igår vabbade jag Astrid som då va feberfri. Inte ultimat när jag själv ville gömma mig under ett täcke. Som tur va fick jag veta att min nya telefon kommit in till Tele2 butiken i stan & trots att jag va dålig så kändes det enklare att åka till stan med Astrid än att hålla henne hemma inom dessa 4 väggar.
Vi åkte in, växlade till mig dollars, åt på Mac Donalds & hämtade ut telefonen. Att vi inte ens besökte  någon enda loppis mer än 5 min på kupan bara för att gå på toa typ säger rätt mycket om mitt tillstånd..

Väl hemma va jag helt slut, la jag mig i soffan efter att ha stoppat in en påse kycklingben i ugnen, Anders fick fixa resten. Sen när Astrid somnade kollade jag & Agnes på 1/2 film och la oss vid 22.  Vid 1:30 väckte Anders mig och tvingade mig att ta hostmedicin. Hade tydligen hostat konstant sen jag la mig.. Vaknade hostande igen & med sprängande huvudvärk vid 5, gick ner i soffan.
Vid 7 åkte Anders och det va dags för mig att släpa mig upp & väcka barnen, packa jympapåsar & följa dom över vägen.


Sen hem, mixa en smoothie & gömma mig under täcket igen. Förkylningen har satt sig på luftrören. Det händer typ vartannat år & jag blir helt sänkt i 1-2 dar innan den höjda kortison dosen efter 3-4 dar äntligen börjar verka. Det har också klickat i mitt öra under dagen. :-S Har missbrukat treo & astmaspray idag, ätit fryst kladdkaka till lunch samt kollat 3 filmer "Agnes-Cecilia, en sällsam historia", "Gossip" & "En hondjävuls liv & lustar" sen somnade jag i soffan i 1h innan Anders o Barnen kom hem. 
"Agens-Cecilia" är en grymt bra & snygg film. Fick den på hjärnan igen efter att jag blev helt starstruck i somras när hon som spelar "Agnes-Cecilia/Tetti" besökte min loppis med sin familj! Och trots att jag drog mig för det så frågade jag tillslut om det verkligen va hon & vi pratade lite om den filmen. Hon är fortf lika vacker som då. 

Nu framåt kvällen har det börjat vända tror jag. Hostan & luftrören är bättre. Men jag är rätt matt & tung i huvudet fortf.

Men jag orkade iaf stiga upp, plocka ihop & provpacka/väga New York väskan när Anders & barnen kom hem. Sen började barnen bråka & Astrid spårade HELT!! Så tog min lust & energi slut igen.  :-(

Ska verkligen försöka hålla ner packningen denna resan. Just nu är vikten på väskan uppe i 10kg av tillåtna 23kg. Men då är inte jeansen, necessär & 2 par skor inräknade. Gissar att en av dom 5 klänningarna får stanna hemma. Och jag kommer även ha ett välpackat handbagage på hemresan. Glad att jag har en liten nätt väsk-våg som följer med så vi slipper stå där med tråkig övervikt på hemresan. 

Imorgon är det dags för jobb & på kvällen är det föräldramöte så nu är det dags att krypa ner & hoppas att hostan fortsätter att hålla sig borta och att jag får en god natt sömn.

Idag är det bara 8 dar kvar tills vi åker & bara 5 arbetsdagar kvar!!
Pirrigt som tusan men fortf leder längtan över ångesten!! 
Om 1 vecka är vi incheckade på hotellet på Arlanda!!!! 


lördag 5 september 2015

Bakar surdegsbröd...

Börjar få rutin på det där med att baka mitt surdegsbröd... Mycket tack vare Martins bok. Den har mamma lånat av mig i detta nu men jag kan receptet utantill.. Köp Martin Johanssons bok "Surdegsbröd" om du är sugen på att lära dig baka surdegsbröd. Han beskriver enkelt & tydligt hur man gör.

Här kommer min "rutin" på när jag bakar mitt bröd. Recept från Martin.

Fördeg:
100g surdegsgrund
150g ekologiskt vetemjöl special
150g vatten

Låt stå i rumstemp med plastfolie på i ca 8h

Deg:
10g jäst
5dl vatten
hela den bubbliga fördegen
ca 700-800g ekologiskt vetemjöl special.

Kör i assistenten i 8min tills den blir sådär härligt spänstig.

tillsätt 1msk salt & kör i 2 min till.

flytta degen till en plastlåda m lock som du smörjt m matolja.


Efter 1h viker jag den 1:a ggr, efter ytterligare 30min viker jag den ännu en gång innan den får jäsa i 30min till. Det där med vikningen: Man tar tag i degen med blöta händer & viker från tex en kortsida sida till den andra sen från andra kort sidan mot den andra & sen från långsidan & sist från andra långsidan. Svårt att beskriva.. 4 vik/gång iaf.

Vid 1:a vickningen drar jag igång ugnen på 250grader med 2 plåtar i ugnen.

Efter 2 vik & 2h jäsning så häller jag försiktigt ut degen på ett väl mjölat bakbord.
Delar degen i två. Drar försiktigt ut varje deg bit lite  & viker dom en gång.

Strör på en massa mjöl, lägger dom på bakplåtspapper & drar över dom på en av dom varma plåtarna.

På den andra plåten som sitter under häller jag på 2dl vatten & stänger.
Sen får dom bakas i 15min.
Efter 15min öppnar jag luckan några gånger o lixom "luftar"...

Sen ska dom stå i 5min till. Sen tar jag ut den undre plåten som då är torr & flyttar ner plåten med bröden för att dom ska få fin färg under.  Detta varierar från ugn till ugn. Detta funkar bäst i min ugn.

Efter 5 min till "luftar" jag igen, sänker till 200grader och så sätter jag i en termometer. Och luftar var 5:e minut. Bröd ska upp i 96grader men jag brukar låta dom gå till 100grader. 
efter 30min brukar dom vara klara..

Perfekta bröd med lagom stora hål enligt mig!