måndag 31 augusti 2015

Bra vänskap rostar inte...

Vilken HÄRLIG helg vi haft. Har nästan känts som semester för oss oxå. 

Vi vuxna har pratat, skrattat så tårarna sprutat, ätit gott, pratat, pratat lite till & skrattat ännu mer.  Som jag sagt så är jag sååå glad över att vi fortfarande har dom där Linnér s kvar som vänner trots sporadisk kontakt & ett litet hav emellan oss. Men det är väl så med riktigt goda vänner att man inte MÅSTE höras av & träffas varje månad för att hålla vänskapen vid liv.. Det känns helt underbart att vi trots avstånd & tid börjar där vi slutade sist & på några dagar betar av den tid som gått. Shit va vi har pratat domhär dagarna.. Vi hade många fikor/luncher att ta igen!!  

Då vi inte har något jättebra gästrum hos oss så fick vi lov att husera våra gäster hemma hos mina snälla svärföräldrar. Det blev också så att vi hängde där på kvällarna då dom va bortresta och dom har bättre plats när många ska äta.

Barnen har lekt, busat & haft så himla kul! Och det värmer i hjärtat att se Agnes & Roddan tillsammans. Dom som "känt" varann & träffats ofta sen dom va bara några månader, hängt på någon filt på ett golv med varsin bäbisleksak & tultat runt på lekplatser tillsammans. Och trots att dom inte träffats så mycket senaste 3-4åren så klickar dom direkt. Satt & lyssnade på dom när vi åkte in till stan häromdagen när dom satt & diskuterade dinosaurier. Dom har väldigt lika intressen. 

Och Astrid & Kiira hade också jätte kul ihop.  Dom va fortf väldigt små när vi flyttade men dom minns iaf varann sen vi va på Junibacken i våras. Dom är också väldigt lika. 



I fredags när dom kom så handlade vi massa gott till kvällens middag & grillade hemma hos "dom". Blev en trevlig kväll medans barnen lekte.

I lördags började vi med mysig långfrukost hemma hos oss. Så roligt att duka fram "finfrukost" med frukt, nybakt bröd, ägg, jos, smoothie & kaffe.  Sen åkte vi till Ljugarn. Gick på Lions loppis, klättrade i raukar, hängde på stranden & barnen badade iaf benen i det iskalla vattnet.. Sen åkte vi till Hemse. Gick på Kupan & åt lunch på Jakobs. Handlade till kvällen. Väl hemma igen fikade vi vuxna i bersån medans barnen fortsatte att leka. Framåt kvällen gick vi bort till "dom", tog en öl i kvällssolen, förberedde maten & åt..Barnen lekte, kollade film, badade i bäbis poolen & sminkade sig till zombies och sprang runt som tokar.

Söndagen började också med mysig frukost här sen drog vi till Visby. Det blev några timmar på Fenomenalen innan vi åt lunch på JODA för att sen promenera till Almedalen. Barnen lekte & vi kollade på. När klockan närmade sig båt-avgång tog vi en glass vi Biblioteket sen va det dags att säga hejdå för denhär gången!!

Men det kändes bra för jag vet att vi ses igen kanske om några månader eller om ett år och då är det precis som om det va igår ni va här!!

Tack fina fina sköna vänner för en rolig & avslappnad helg med massa prat, busiga barn & trevligt sällskap!! 

torsdag 27 augusti 2015

Blogg-torka men förhoppningsvis slutet på pyssel-torkan!!

Jag har skrivit flera inlägg senaste veckan men postar dom inte då jag tycker dom känns tråkiga & ointressanta. Bara vanligt vardagsbubbel om allt & ingenting i en enda osammanhängande röra. Det enda som snurrar i skallen just nu är jobbet (nu ska jag försöka bemästra frukt&grönt på lågsäsong) &  längtan till vår NYC resa om exakt 21 dar!!

Men det kan man ju inte tjata om i varje inlägg, även om jag är bra sugen.  ;-D


Idag gjorde jag iofs något som jag inte gjort på läääänge. Jag fick en enorm lust att göra örhängen igen. Så jag skyndade mig att plocka fram knapplådan, slipmaskinen & satte mig..

Efter lite blodvite & ett lätt psykbryt över en fin fin glasknapp som gick sönder när jag försökte slipa ner den.. 2st finns dock kvar (ena är klar men nu är det bara det kritiska läget att inte ta sönder den 3:e & sista) så jag la bort den sålänge men det blev iaf dessa 3 örhängen ikväll. 
Va roligt & rogivande det va att att komma igång & pyssla lite igen.  Det va nästan 1,5år sen sist. Har saknat det men samtidigt inte hunnit eller orkat att ta mig tiden.
Hoppas jag inte tappar bort den lusten & tiden igen.

Nu till helgens roligheter.

För 8 år sen va jag & Anders  på "föräldrar-kurs" med vårt 1:a barn i min mage. Där på kursen började vi prata lite trevande med ett annat par.  Dom verkade trevliga & normala. Vi sågs där några gånger till & sen stötte jag på henne på ICA flera gånger efter vi äntligen fått våra bäbisar. Blev lite småprat mellan hyllorna men ingen vågade verka "psyko" och fråga om en fika. Men tillslut vågade äntligen någon av oss & sen va det kört. Vi blev riktigt goda vänner. Och barn nummer 2 fick vi också nästan samtidigt. Vi fikade, åt goda luncher, peppade varann i föräldraskapet, träffades för thai-take away middagar, firade nyår ihop, reste till Tallin och vi ventilerade nog allt mellan himmel & jord domdär åren i bäbis/småbarns bubblan.. När vi flyttade från Åkersberga för 3,5 år sen va jag lite rädd att vi skulle tappa kontakten helt. Men vi har hälsat på dom 2-3ggr sen dess och i våras va vi allihopa med barnen på Junibacken. Då pratade vi om att dom skulle hälsa på oss här på Gotland och imorgon kommer dom äntligen!! Visst vi pratar aldrig i telefon längre och träffas/hörs bara sporadiskt men när vi väl ses känns det som om det va igår vi satt och marathon-fikade med barnen lekande på golvet. Hon är en sådandär vän som trots att vi sällan hörs fortfarande är en riktigt god vän jag inte vill vara utan. 

Helgen kommer innehålla rauk-spaning, badande/lekande barn, god mat & trevligt häng. 

måndag 17 augusti 2015

1 Månad idag!!!

För typ ett år sen, en sen kväll på någon fest pratade jag om New York & att jag bara MÅSTE dit igen... Vi va flera tjejer som sa att "Klart vi ska åka till NYC tillsammans" några månader senare kom det på tal igen, sen igen & tillslut blev det allvar.. Klar vi ska resa till NEW YORK!!!  Och i Maj träffades vi 4 som bestämt oss för att resa & bokade vår NYC-resa...

Om en månad vi denna tiden är vi New York!! Jag & 3 fina vänner! Svensk tid så har vi precis checkat in på vårt hotell men där är klockan bara 3 på eftermiddagen & vi har hela dagen framför oss att utforska grannskapet!

Jag längtar (läs toklängtar) men samtidigt har jag såklart börjat våndas inför flygningen. Det började faktiskt krypa i mig redan för 2-3 veckor sen... Så trött på dendär flygfobin som grumlar min längtan. På Onsdag har jag tid hos en läkare för att få mina "flyg-tabletter".  Kommer förhoppningsvis kännas lite bättre när jag har fått mitt recept & hämtat ut mina "vingar"..

För jag vägrar låta en fånig fobi stoppa mig... Sen hade det ju varit bättre om jag sluppit ta starka tabletter för att klara av det men det är det enda sättet för mig att orka gå ombord på ett flygplan. Det som känns jobbigast just nu är att jag ska resa utan min klippa, min Anders för första gången sen jag började flyga igen... Inte så att jag inte litar på dom här 3 tjejerna utan mer att jag är rädd för att oroa & skrämma dom. Vill lixom inte besvära dom med mig själv.

Men nu försöker jag se bortom dendär flygningen. Tänker istället på alla härliga upplevelser vi ska dela. Mysiga frukostar/luncher/middagar på rummet eller på någon restaurang/dinner, allt prat, upplevelser, härliga skratt, god mat, shopping & festkvällar. Och att bara vara VI!!  Utan barn, måsten & vardag!

I helgen ska vi träffas alla 4 och boka transfer, fixa ESTA-intyg, hotell på Arlanda & båtbiljetter!! Kommer bli ännu mer verkligt då!

Vad jag längtar efter dendär veckan då vi 4 bara ska vara, ta dagen som den kommer & njuta av varandras sällskap & staden som aldrig sover!!





onsdag 12 augusti 2015

Fiskelycka!!

Ända sen jag va liten har jag stått i Vilshultsån, vid olika sjöar eller här ute på klipporna och fiskat tålmodigt... Älskar att meta!! Behöver inte få största & finaste fiskarna bara glad om och när det nappar! 

Vi har flera gånger under semestern gått ner till vår sten vid 19 tiden med en hink med agn & några öl. Jag kastmetar & Anders har senaste kvällarna kastat med drag..  Det är bästa mindfulness övningen för mig!! Jag kan stå i timmar.

I sommar har det mest nappat en massa horngädda & några makrillar.. Jag är glad för vad som helst som nappar, men extra glad för matfisk som makrill.

Horngädda är kul, det är en himla fart i dom. Makrill är starkare och mer bestämd. Horngäddan har vi tagit upp innan för att ha som bete till krabbtinorna men ikväll släppte jag i dom vi fick då vi tagit upp krabbtinorna.

Men så idag händer det där skit roliga!! Det nappar & det nappar ORDENTLIGT!!!  Jag vevar & vevar och tillslut får jag upp fisken i tången. Anders fick rycka in & dra upp den i linan för jag fick panik när han sa att det va en havöring! Och tur va att han va där just då för sen brister linan. 


Så med hem i vår hink hade vi 1 havsöring på 49cm & 1,1kg & 3st makrillar. Både lunch och middag imorgon alltså! 

Så himla roligt! Och om vädret tillåter står jag garanterat där imorgon kväll igen med mitt spö! Ska bara hinna packa in allt i  bilen innan.. Samtidigt som vädret ska bli ännu bättre imorgon. Jag vill hinna grilla makrill till lunch, åka ut till Grundsund med familjen ingen, fiska krabbor m tjejerna, sola & bad! 

Så mycket kul men snävt om tid! Och jag har inte ens varit på Smögen eller i Fjällbacka i år... Det får vänta till nästa sommar dock.

Nu tar det verkligen emot att åka på Fredag morgon!! 


Semester feeling...

Har det fortf toppen fint här på Västkusten.. Senaste dagarna har väl vädret inte lockat till bad & strand-häng men vi har roat oss med PMU loppis, plockat svamp, shoppat i Tanum & bara slappat här hemma. 

Idag blev vädret dock lite bättre.  Så vi packade med oss filtar, fika, handdukar & badkläder..
Och drog med båten ut till sk "Grundsund" här utanför. Blev några mysiga timmar. Anders somnade iofs på sin filt men jag & tjejerna gick på en liten promenad & sen fiskade vi krabbor. Det är faktiskt först i sommar som det känns som att det funkar att ta med barnen ut på sjön. Och detta är bara början  på många somrar till havs. Jag njöt av att vara tillbaka på en av barndomens favorit badplatser. Älskar domdär lena, mjuka & varma klipporna. Om några år kan tjejerna simma & bada från klipporna istället för från stranden. 

Vattnet va sådär härligt klart & rätt varmt (Anders håller inte med om det)! När vi väl lagt till efter lite svettig situation då jag skulle köra, lägga draggen & instruera Anders i fören på en &samma gång så tog jag detdär härliga 1:a doppet.. Medans Anders & barnen gick mot stranden med alla väskor så slängde jag av mig kläderna (hade badkläderna på under såklart..)  och dök i från båten!! Den känslan.... ÄLSKAR DEN!!!! 

Gud vad jag plötsligt längtade tillbaka till dom där bekymmersfria somrarna när man va 16-17år och som jag minns det så va vi ute på öarna och badade, fiskade & solade VARJE dag! 

När vi efter 2-3h badat klart så packade vi ihop & hoppade i båten igen och styrde rakt ut mot saltskär i 2m vågor. Ungarna Älskade det!  Kulorna hade blåst in onödigt nära land så det blev så att Anders fick ligga i fören o ta kulan medans jag snabbt backade ut medans han drog tinorna. Vi fick 5 fina krabbor idag & med dom 5 va vår krabbfiske-säsong slut och tinorna fick åka med in. 
Ikväll är näst sista kvällen här i vårt Paradis, ska vi äta krabba & sen ska jag bort till stenen och fiska.

Vår semester har varit UNDERBAR! Jag är sååå trött över allt gnäll om "dåligt" väder, tänker inte ens säga något om vädret för det kan man inte råda över utan bara göra det bästa av! Vi har tagit det lugnt, inte gjort något speciellt utan mest tagit dagen som den kommit. Imorgon ska det bli ännu varmare så då drar vi säkert till havs igen sen ska det packas in i bilen för på Fredag FM beger jag & Anders oss till Sthlm för att gå på bröllop!! Underbar avslutning på en underbar semester!! Barnen joinar m flyg på Söndag sen åker vi hem till ön igen!! 

onsdag 5 augusti 2015

Lata dagar som flyter ihop..

Jag trodde jag skulle ha massa lust & tid att blogga på semestern.. Men nej det blir inte mycket tid vid  datorn eller tvn heller för den delen. Och det är väl bara sunt..

Dom 4 första dagarna hann/orkade jag iaf med att ta morgon-promenader. Så himla vackert & mysigt att gå på berget &  längs med havet mellan sjöbodarna! Jag går inte snabbt men det är så skönt ändå. Lyssnar på P3 dokumentär & njuter av utsikten. Och efter 3 av dom tog jag ett minst sagt uppfriskande morgon dopp. 15 grader är inte varmt & med massa brännmaneter att parera så är det bara att gå i.. snabbt, doppa sig väldigt snabbt & sen UPP!!
Men senaste dagarna har det inte blivit några promenader, har varit fullt upp med Lisebergsbesök & sen kom fina vänner från Stånga på besök o övernattade. Och idag tog jag låååång sovmorgon till 11:30. Minns faktiskt inte när jag tillät mig att sova så länge..

Vi har varit här i en vecka nu och jag har börjat komma ner i varv. Kanske därför morgon promenaderna uteblivit senaste dagarna. Kanske jag tar upp det igen någon gång under dom sista 9 dagarna, kanske inte. Det är väl det som är semester, att bara göra precis det man vill o inte vad man inbillar sig att man "måste" eller "borde".

Våran heldag på Liseberg blev SUPER-LYCKAD!! Med dom här 2 tjejerna vet man faktiskt inte riktigt hur det ska gå med en sådan intensiv dag. Men dom briljerade! Inge bråk, inget gnäll i köerna & ingen kom bort.

Ungarnas favorit karuseller blev dom lite vuxnare som Flumride, Lisebergsbanan & Kållorado.. Visst åkte dom lite barnkaruseller i kaninland och gillade det men dom tyckte dom andra va coolare.

Vi gick tillsammans alla 4 men delade även upp oss. Jag & Anders turades om att åka lite mer fartfyllda karuseller med Agnes som inte Astrid fick åka. Anders & hon åkte Helix (Sök gärna på Helix på Youtube. Fattar inte att dom vågade) och jag o hon åkte Balder! Jag trodde att dendär trä-bergodalbanan skulle vara lugn o fin. Men när jag såg info-filmen i slutet av den 50min långa kön  så förstod jag att så va inte fallet.  Tror jag börjar bli lite gammal för det va jäää**lar va snabbt det gick & vad snurrig man blev i kroppen. Tänk för 15år sen älskade jag sådant, kunde åka hur mycket som helst & speciellt snurrande karuseller, det sätter jag mig inte ens i längre. Nu räcker det med "Lisebergs-banan". Den åkte vi alla fyra 3 gånger under dagen. Sista gången satt tjejerna själva i vagnen bakom oss.

På bilden som togs en milli-sekund senare i Balder ser det ut som att jag vill dö! Så den blev det inte till Agnes nyckel-ring. ;-D Det där med negativ G-kraft är väl inte något jag sådär super älskar längre.. Men det va helt klart värt det bara för att se Agnes så glad & lycklig.. Hon tycker att det är urhäftigt!! 

Istället för att bo på hotell i Gbg som planerat så återvände vi till Stugan för vi fick besök av vänner från Stånga. Så himla trevligt & barnen som är jämnåriga tyckte också det va jätte skoj. Dom lekte i berget  medans vi satt ute i  bersån och umgicks. Morgonen efter va dom dock tvungna att återvända till ön men det blev iaf en mysig kväll & trevlig frukost.

Idag så drog jag & tjejerna till IKEA i Udevalla. Vi åt lunch & sen lämnade jag in tjejerna i "Småland" medans jag strosade runt i en timme och njöt av egentiden & köpte lite onödigt.

Ikväll gick jag & Anders till stenen igen. Vi va där igår i ösregn & fick varsin makrill. Idag va det tydligen "horngäddornas"kväll. Vi fick upp 3st. Dom blir perfekta till att agna krabbtinorna med. 

Imorgon blir nog en lat hemma dag. Kanske jag ska försöka lägga mig i soffan och kolla film, läsa tidningar & slumra hela dagen för att ladda inför Fredagen. 

På fredag förmiddag är det jag, Anders & min pappa som drar söderut till Varberg via Ullared. Jag hoppas få iaf minst 3h inne på Gekås innan dom 2 tröttnar. Sen ska vi checka in på hotell i Varberg, äta lite mat & sen vankas det "Danish Dynamite" Dvs konsert med Kim Larsen & Kjukken samt Sanne Salomonsen!! Kan inte bli annat än en toppenkväll. 

Såhär ser min 1 semestervecka ut lite snabbt & luddigt summerad. Nu går vi ner ännu mer i varv efter helgen & hoppas iaf på minst en solig o varm dag innan vi åker hem. Kanske att det blir fler blogginlägg, kanske inte.. Njuter av tid med familjen, god mat, inga måsten dvs semestern.. Lite mer aktiv på Instagram dock som @linaheltenkelt..  




lördag 1 augusti 2015

Så va det semester...

Började semestern med grym 40-års fest..
Ja bilderna från fotobåset säger väl allt.. Vi åt gott, firade tjejerna, skrattade, festade & dansade natten lång. Klockan 4 cyklade jag hem i gryningsljus.  

Söndagen blev en slapp "dagen efter, kvällen före" dag.

På Måndagen hade jag öppet i min kära loppisbod för sista gången under självaste "Loppis-säsongen". Så himla kul! Kommer sakna loppisboden i vinter. Men självklart blir det några gånger till i Aug-Sept. 

Tisdagen ägnades åt att tillsammans med Juntan fira våra 3st vackra  40-åringar. Vi hade en toppen dag på Sudret & avslutade såklart på "Så mycket burgsvik".

Efter en lååång dag så blev kvällen rätt lugn och kl 8 på morgonen ringde klockan. Dags att packa ut i bilen & dra till båten!

ÄNTLIGEN SEMESTER!!!

12 timmar efter vi lämnat Stånga anlände vi till Tegelstrand! Mitt paradis på jorden! 

Det är konstigt hur energin återvänder när jag kommer hit. Trots rätt sena kvällar så vaknar jag utsövd vid 7:30-8 & är sugen på en PW. På med P3 dokumentär & runkeeper.  Inga långa eller snabba rundor.  Men vackra & sköna! 
Jobbigt med solsken..  :-D 

3 av 3 promenader har avslutats med ett "morgondopp". Dvs att i 15 gradigt vatten skynda sig att kryssa mellan maneterna ut en bit & snabbt hinna doppa sig för att inte bli bränd.. För med dom ynka 15graderna är det minst sagt uppfriskande men väldigt skönt efteråt. Lovar mig själv att detta ska ske minst 5ggr till innan semestern är över.


Men bäst av allt! Så himla härligt att äntligen få hålla om denhär stora tjejen igen.

I 2,5veckor har hon varit ifrån oss.. Det har gått rätt lätt. Visst har jag saknat henne men har hon det bra så är jag glad. 

Men nu är det skönt att vara samlade hela familjen igen. Och på Måndag ska vi dra till Göteborg & Liseberg.

Som sagt & förväntat , sköna dagar!