söndag 26 april 2015

Ömma fingrar & en liten sneak peak..

Idag har jag sått en himla massa frön. Både på friland o några i reserv inomhus.. Vi pratar: sallad, bondbönor, gurkört, purjo, pumpa (vanlig & prydnads) Squash, majs, rädisor, morötter, rödbetor (polka & gul), koriander, persilja, dill, ringblommor, svartkål, mangold... Och säkert något till som jag glömt bort.. Phu!! Har jag sagt att mitt motto är: "ska man göra något ska man göra det ordentligt"... ;-D Öm i mina bruna fingrar! Så nu är det bara att vänta, längta, vattna & hålla undan ogräs..

Gjorde en fågelskrämma häromdagen förresten. Av en sådandär ram man sätter & spänner fast bonader i och en massa mattrasor.. Verkar funka rätt bra & så tycker jag att den faktiskt är rätt dekorativ oxå..

Har även material till en annan variant som jag tänkt hänga över pallkragarna.. Jag fick idee´n och pappa verkställde. Massa sönderrepade & urvuxna dvd-skivor fick nytt användningsområde.

I helgen har det verkligen exploderat i trädgården.. Syrenen har fått löv o blomknoppar, björken lika så & äppleträden är också på G...

Va härligt det är att få upptäcka våren i VÅRAN trädgård för 1:a gången. Här växer så mycket fint! 

Hoppas hinna med ett inlägg om vår fina vilda tomt innan allt blommat om..

Läckrast just nu är pionen som jag inte hade en aning om..
Den växer i gräsmattan. Ska bli så spännande att se vilken färg blommorna har..


Och så till mitt andra stora projekt här hemma... 

 Min lilla Loppis & kuriosa butik i Stationshuset!!!

Ända sen vi flyttade hit har jag drömt om att ha en liten loppisbod på tomten där jag kan ha öppet när jag har tid & är hemma. 

Jag, pappa & Anders har fixat & fejat denna veckan.. Fått upp hyllor & jag börjar få lite struktur och en idé på hur jag ska möblera..

Stationshuset va rätt slitet m fuktskadat hängande innertak, flagande färg på fönster & tak samt väldigt dammigt.. Vi har borstat bort det värsta, rivit ner masoniten i taket, skruvat upp taket i bjälkarna & sopat en massa...

Det är lite rufft fortfarande men så får det va.. Är ju ingen fancy antik-butik jag tänkt öppna..
hyllor redo för att fyllas med prylar, böcker och annat smått & gott...

Klädställningar redo för dom lite roligare och finare barn & vuxen plaggen. 
Däremot är det liiite trångt pga dendär rottingstolen & en matsalsmöbel.. Hoppas kunna sälja av dessa skrymmande innan jag öppnar.. Och mitt älskade soffbord i jakaranda får nog byta ägare då det inte får plats hos oss längre.. Det känns lite tråkigt. Hoppas det får en ny ägare snart som uppskattar det som jag gör. I ett annat hörn står massvis med välfyllda lådor o väntar på att packas upp & prismärkas.

Och när öppnar jag då?? Jag har en plan & ett tänkt datum men ligger lågt med det tills jag är säker på att det blir så. Vågar inte jinxa!! Men om det flyter på som det ska så är det rätt snart!! Kul & läskigt!! 

Nu är jag rätt mör & trött efter en härligt ledig men effektiv helg! Blir en soft kväll i soffan m mannen & film. 

Ser fram emot nästa vecka då Maja, Joel & bäbismagen kommer ner!! LÄÄÄNGTAR!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar