söndag 12 april 2015

En härlig helg!!


Varit rätt trött denna veckan.. Mycket jobb & envis förkylning som hängt kvar iform av hosta & tröttma. Så pass att jag i Torsdags snurrig & illamående va tvungen att gå hem 3h tidigare från jobbet för att ladda om inför sista arbetsdagen. Jag hällde mig i sängen med en film för att mota bort yrsel, matthet & lätt illamående. Det hjälpte rätt bra men jag va fortf rätt slut i fredags men jag orkade hela dagen utan problem. 
Lördagsförmiddagen tillbringade jag & tjejerna i soffan. Vi bara latade oss & gjorde ingenting förrän pappan kom hem från bowlingen vid lunch. Det va välbehövt för både mig o tjejerna. Efter den starten på dagen kände jag mig omladdad & vi gick ut i det underbara vårvädret. 
Med lånad maskin skalade vi bort & rullade ihop allt gräs där jag tänkt anlägga köksträdgården och flyttade gräset till bakom uthuset där det inte fanns gräs efter att dom rivit endera av huset för många år sen.

När klockan slog 15:30 gick jag in och bytte om till Träningkläder för att bege mig iväg på April-Junta. 
Vi träffades på Malmgard där vi fick testa på ett pass SomaMoves.. Det va riktigt roligt & jobbigt! Liknar yoga fast inte så stillsamt. Hängde inte med nonstop hela passet då jag hade lite ont i navelbråcket efter 2 veckor m hosta men jag fick upp flåset ordentligt ändå trots kortare pauser. Och efter passet va jag helt skakig i benen. Vi blev serverade rödbets&apelsin jos samt urgoda små munsbitar av äppleskivor m tahini & gojibär på. 

Efter träningen åkte var o en hem till sig & duschade för att sen hoppa upp på cykeln för att mötas upp hemma hos en av tjejerna. Där vankades det grillat med goda tillbehör, straffkubb, "loggo-tävling" & glassbomb.
Rödbetor m feta, asiatisk morotssallad, tzatziki, hommus, bea, bröd & ramslökssmör till det grillade köttet. MUMSIGT värre! 

Vid 22 kände jag att det va dags att cykla hem.. Somnade som en stock med ett leende på läpparna & ömma muskler. Vaknade vid 8-9 utsövd & sjukt stel kropp...

Efter frukost & en massa tigerbalsam gav jag mig ut på en cykeltur för att lämna Astrid hos en kompis. Hemma igen tänkte jag ta upp arbetet där vi avslutade igår... Men oj vad kroppen va mör. Gräsrullarna som jag lätt bar runt på igår vägde plötsligt ett ton & skottkärran välte både 1 & 3 gånger. Så svag, öm och helt genomsvettig efter 10min arbete! La mig på soffan m candy crush, lite godis & gladiatorerna istället. När Anders kom hem så tog jag nya tag & efter att vi jobbat lite joinade svärmor och jag va uppmjukad igen o fick upp farten. Vi jobbade på bra & fick bort alla rullarna, rullat ut gräset igen bakom boden, vi krattade och fyllde upp endel hål m jord och som avslutning vände jag & Gunilla på jorden i frilandet. 

PHU!! Vilket slitgöra!! Men så härligt att fått ena delen klar!
Nu ska jag köpa sättpotatis i veckan & groda dessa..

Såhär fint blev det bakom boden där vi rullade ut gräset vi skalat av.. Nu ska det bara vattnas en massa varje dag så att gräset tar sig fint igen.

Vi hämtade även hem Agnes jordgubbsplantor som fick bo kvar i gamla huset under vintern..
Dom får växa bredvid dom 2 rabarber buskarna som redan är på gång upp..

Och så hittade jag denna som tittat upp ur gräsmattan..
En pion!! Så spännande det ska bli att se vilken färg blommorna har.

I gången in till änget har vi en lite vitsippebacke..

Och hela änget har exploderat i vitt & blått!

Så himla vackert! Hoppas det håller sig en vecka så mamma & pappa får se när dom kommer hit. 


Planeringarna fortsätter..
Inte helt hundra ännu på hur jag ska gå tillväga med pallkragar, markduk & grus.. Men det reder sig säkert i veckan! 

Nu ska jag försöka stappla upp & ta ett varmt bad innan Anders ska få äran att smörja in lår & rygg m tigerbalsam. Imorgon rullar jag nog ur sängen.. Aj aj aj!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar