måndag 6 april 2015

3 år sen vi flyttade...

Det är idag 3 år sen vi lastade in hela vårt hem i en lastbil och körde mot Nynäshamn och färjan över till Gotland med förhoppningar om ett annat liv..

Dom här 3 åren känns som en evighet! Livet då i Åkersberga känns så fjärran.. Det har hänt så mycket! Vi har bott i 3st olika hus sen dess och jag har haft 2 jobb på domhär 3åren. I jämförelse med att jag bara hade 2 olika jobb under dom 13-14 åren jag bodde i Stockholm.

En sak jag lärt mig om mig själv dom här 3 åren är att jag gillar stabilitet & trygghet. Det här turbulenta "väntrummet" vi levde i dom första 2,5år har inte passat mig. Har känt mig rotlös & förvirrad..

För ärligt talat har det tillofrån varit helt åt h*vetes SKIT jobbigt dethär fram till för ungf 1år sen. Då hade jag iofs haft fast anställning i 1år efter att ha varit extraanställd 1:a året. Jobbade då i Visby 4,5mil hemifrån med ca 1,5-2h pendling varje dag & sena kvällar & tidiga mornar om vartannat. Och jag fick panik över att jobb-situationen nästa va värre än i Sthlm. Det va ju detta jag flyttade ifrån... Dom där 2 åren slet värre på mig än alla åren med skift på statoil faktiskt. Konstigt hur 4,5mil på Gotland kan kännas sååå mycket längre bort än ca 3,5 i Sthlm.
Så det va en sådan enorm lycka & vändning i livet när min nuvarande chef ringde för typ 1år sen när vi va påväg till New York och undrade om jag vill börja jobba hos dom här i Malmahallen i byn vi bor i. Det va nog då det började vända faktiskt....

Dock så hade vi ännu inte ett eget hem utan hyrde fortf ett hus och det mesta av våra grejer låg i lådor. Drömmen & visionen vi hade när vi lämnade Sthlm att hitta ett eget hem inom något år sket ju sig.. För här i Stånga är det inte många hus som kommer ut till försäljning. Vi köpte ju en tomt tillslut och började planera att bygga ett eget hus.. Men hur vi än kompromissade & tänkte om så rusade kostnaderna iväg.. och jag fick panik.. Det va ju höga huslån vi flyttade ifrån... Men så förra sommaren hörde vi att dom som hade detta huset skulle sälja. Huset som vi faktiskt spanat lite på redan 2008 när vi började drömma om att flytta..

Och här har vi nu bott i 6månader. I vårt alldeles egna lilla hus. Jag har börjat landa & bo in mig. Det enda som stressar mig nu är att få ordning och hitta en plats för allt. Men det tog 4-5år innan vi kände att vi va HELT på plats i huset i Åkersberga.. Så det får väl ta den tid det tar.. Och så ALLA lådor & alla prylar som ska säljas... Vill bara få bort det! Längtar till hösten då förhoppningsvis det mesta är borta.

Fast även om domhär åren varit jobbiga, omtumlande & stökiga så har vi tillslut fått det precis så som vi hoppades på när vi flyttade hit. Förutom att Anders jobbar endel i Sthlm då...

  • Vi bor i en liten by där "alla känner alla".
  • Vi bor nära skola/dagis, affär, vänner o mitt jobb..
  • Jag jobbar inte fulltid & inte sena kvällar eller galet tidiga mornar. Att äta både frukost & middag m barnen. Det hände inte i Sthlm el när jag jobbade i Visby heller för den delen...
  • Vi har äntligen ett eget hem igen och vi lever & bor billigare än vi gjorde i Sthlm.


Och på köpet har jag & barnen funnit en hel hög med fina vänner i Anders barndomskompisars fruar & barn!

Jag ångrar inte flytten en sekund!!

Men ibland kan jag tänka på vem jag hade varit om vi bott kvar... Helt ärligt så hade jag nog inte varit som jag är nu. Jag tror att jag är en bättre Lina & mamma nu.. Mer närvarande & mer avslappnad än jag va då... Fast då va jag lite mer organiserad, mest för att det va ett måste för att hålla ihop allt. Frågan är om jag fortf hade orkat hålla på som jag gjorde då... Antagligen inte.

Både jag & vårt liv har förändrats domhär åren.. Och jag är rätt säker på att det är till det bättre.. Hur som helst så trivs jag med hur det är nu!

Är så glad att jag nu på 3årsdagen tillslut kunna säga att vi ÄNTLIGEN landat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar