lördag 28 mars 2015

Som jag har längtat efter denna dagen...

Vi flyttade in i detta huset i November.. Mitt i värsta höst/vinterrusket.. Det enda jag hann med innan vintern va att peta ner en himla massa random lökar i rabatten samt slänga upp en pallkrage, fylla den m jord & peta ner vitlök.  Ända sen dess har jag lääängtat efter att kunna vara ute i vår trädgård & fixa.

Idag va första riktigt varma vår-dagen som jag va ledig. SOM JAG LÄNGTAT!!

Dagen börjar med att jag vaknar strax efter kl 6!!! Whyyy!? Kanske för att jag la mig kl 22 igår kväll & läste. Helt "hooked" på bok nr 2 i "50 shades of grey" triologin. Nu kan jag nog förstå vad alla pratat om..  

 Så mellan 6:30 & 7:30 låg jag & gosade med Astrid som kollade barnkanalen & spelade lite "soda crush". Men sen blev vi för hungriga o rastlösa för att ligga kvar & såsa i sängen.

Vi gick ner & dukade fram en riktigt lyxig lördagsfrukost & ropade sen på sjusovarna där uppe..  
ÄLSKAR verkligen att äta en riktigt god & stor frukost! 

Medans Anders va & bowlare gick jag o barnen ut.  Tjejerna lekte i sin "koja" och jag gick runt & spanade in lökarna som exploderar i landet & krukorna. Pysslade lite här & där, vände runt komposten, och började mäta ut vart vi ska gräva ut för den blivande köksträdgården.

Sen va det dags för en kopp förmiddags kaffe på bänken mot husväggen i Öster. Solen värmde så skönt & jag bara njöööt & sög in D-vitamin. Trodde inte jag längtat så mycket efter solen. Men denna vintern har varit galet grå & trist!!  
Efter kaffet övade jag & Astrid lite på att cykla. Gick väl sådär. Men skam den som ger sig.. Sen hoppade hon i cykelvagnen & vi 3 cyklade till affären för att handla fika.

Väl hemma igen så hade Anders kommit hem igen & vi åt lunch ute.
Sen fortsatte vi att feja & fixa utomhus.

Anders röjde upp & gjorde en stig mellan våra tomter. (Förra våren köpte vi ju en tomt där vi planerade att bygga eget. Men så dök detta huset upp precis bredvid vår tomt. Så nu har vi ett hus & Stångas vackraste "Änge")
Där inne i skogen börjar vitsipporna titta upp.. Tänk vad vackert det kommer bli när träden blivit gröna & lummiga.


Här kommer det bli köksträdgård! Har mätt ut & hoppas att någon med en grävmaskin snart kommer förbi & drar av gräset.. En liten plätt till vänster kommer bli friland m potatis & lök.  Och sen kommer jag odla resten i pallkragar. Ska bara ha på markduk & typ sand innan pallkragar ska på plats.  Vi grävde lite och kollade in jorden idag. Så himla fin jord..  Enligt grannen har det varit trädgårdsland där förr i tiden. Han hade varit där & plöjt med sin häst åt förrförra ägaren. 

I stenformationen växer det tydligen rabarber. LYCKA!!! Börjar titta upp lite röda knoppar nu. 

I pallkragen som jag slängde dit i november börjar nu vitlöken titta upp..
Denna kragen ska flyttas i höst när jag skördat löken..

Till min glädje hittade jag massa massa gamla tegelstenar bakom stationshuset idag. Dom kommer bli perfekta att markera ut frilandet med. 
Och blir det några över så kommer dom placeras ut i grusen mellan pallkragarna tillsammans med lite annan sten... 

Sista timmarna tillbringade vi i Stationshuset eller rättare sagt det gamla bostadshuset för banvakten. Men vi kallar det för stationshuset..

Huset har flyttats hit för många år sen och har sen bara stått där. Det är lite slitet & dammigt men ändå rätt "friskt", lite dragigt bara. :-D  Vi har rensat ur massa grejer som vi tryckte in där i höstas som ska till tippen & sen ställt i ordning det andra lite. Om några veckor kommer pappa & mamma. Då ska jag försöka ta en el två dagar ledigt så ska vi fixa innertaket, riva ner masoniten i taket, sopa ur & ställa i ordning ännu mer. 

Och om vi ligger i ordentligt så kommer det bli förhoppningsvis bli en liten sommar-loppis här i sommar. Hoppas verkligen då jag har MASSOR att sälja! 

Arbetsdagen avslutade jag & Anders i solen mot husväggen med varsin öl..  Nu är man rätt slö. Sådär härligt slö som man blir av en heldag ute i vårsolen & friska luften. Kommer somna tidigt ikväll. Men först ska jag slänga ihop en asiatisk biffsallad till mig & Anders. 

Närmsta veckan ska det tydligen komma ännu ett "bakslag" en sk "starur" på Gotländska. Kändes skönt att få denna soliga dagen innan det. Tydligen är det risk för snö i början av April!! Usch!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar