fredag 13 mars 2015

Jag & vårt loppis-hem!

Nyligen fått frågan om vad jag letar efter på loppisar & vad som är mitt bästa fynd...

Det är en väldigt svår fråga och mitt första helt spontana svar är: typ, nästan ALLT!
Jag går runt här i vårt hem och överallt ser jag mina "loppisfynd" som vi använder varje dag.. 

I köket: Glas, kaffe&tekoppar, tallrikar, gjutjärnsgrytan, kökshanddukar, min älskade Nils-Johan skärmaskin, bestick & skålar mm mm .
Försöker plastbanta vårt kök & nu har vi mest begagnat porslin, rostfritt & glas i vårt kök..

Älskade & väldigt välanvända skärmaskinen "Lilla Brutus" från NilsJohan, fina kaffetermosen, brödburken & kaffeburken. Allt loppisfyndat!!

 Vi har bara gamla loppisfyndade tallrikar.. Dom flesta udda & endel är naggade men ändå så snygga.. Och dom flesta glas & koppar är också loppisfyndade..
Ett urval av vårt vardagsporslin..


Orange pepparkvarn, lökgömma, surteburk, skärbräda & många av köksredskapen är också köpt begagnat..

På toa: Det är den efterlängtade toapappershållaren "innan hade vi bara dendär grejen på golvet där man får plats m 3 rullar " vi nyss köpte för 25kr på "9Liv", tandborstmuggen i emalj, glasskålen m smycken & surteburk m hårsnoddar.

Det är kläder till mig & barnen, sjalar, väskor & skor samt sköna urtvättade sängkläder av grym kvalité som fortf inte är noppriga el blekta efter 30-40år. IKEAs lakan & påslakan från 80 & 90-talet är grymma.

I garderoben har jag satt min "redahylla" som jag fick av en vän. Den rymmer alla armband, halsband, hårnålar,broscher, örhängen mm mm

I vardagsrummet: Sidebordet där tvn står, fåtöljerna, soffbordet, kuddarna & filtarna i soffan, lamporna, krukorna & prydnadssakerna i bok&dvd hyllan & även dendel av böckerna & filmerna..

Inser att det mesta i vårt hem faktiskt är köpt begagnat på tex loppis!

Den insikten känns bra ur en ekonomisk & miljövänlig synvinkel.

Vårt hem är INTE stilrent & har ingen "röd tråd" utan rätt spretigt, lite stökigt & väldigt personligt. 
Jag jobbar just nu på att rensa ut och bara behålla det som används (och liiite till) & det som jag verkligen älskar. Inte världens mest lättstädade hemmet i nuläget. Men det blir bättre ju mer jag rensar ut.. Och det tar dessutom tid att hitta en plats för allt när man är "nyinflyttad"..

I sommar kommer jag sälja vidare mycket av barnens & mina urväxta kläder samt alla prylarna som jag tröttnat på & som helt enkelt inte får plats längre.

Håll utkik efter var & när jag kommer hålla "flyttloppis" den kommer vara galet välfylld & billig!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar