måndag 19 januari 2015

En alldeles Underbar Weekend!

I Torsdags morse va vi 6st glada & förväntansfulla par (utan barn!!) som åkte på båten varav 2 av dom va ovetande 40-åringar. Lite svårt att inte försäga sig då "födelsedagsbarnen" inte alls visste vart vi skulle.

Resan upp gick bra men ca 15-20mil innan ankomst mötte vi stormen "Rachel"  och sista timmarna gick lite saktare då det toksnöade & blåste. Men tillslut kom vi fram till vår Jättefina stora stuga. Vi packade in, bäddade sängar, lagade mat (det bjöds på entrecote&biff med rotfrukter, rödvinssås & bea),vi åt, skålade, skrattade & umgicks.. Dom flesta gick & la sig innan midnatt för att ladda för 1.a skiddagen.

Jag vaknade AV MIG SJÄLV vid 8 på Fredagen. Utsövd & pigg! Vi hjälptes åt med frukosten och så åt vi alla frukost ihop. Det va en grymt bra grej med att ta med sig bakeoff frallor så vi hade "nybakat" frallor varje morgon. Och sen bar det av till liften & skidshoppen som låg 250m bort. Hyrde skidor, fyllde på liftkortet & sen upp... I blåsten.. Vädret första dagen va blåsigt & snöigt men bara nollgradigt så snön va rätt tung och sikten dålig. Men vad gjorde det...   

Kom flera cm nysnö under första natten.

Här är hela underbara tjejgänget..

Vi åkte fram till lunch i olika gäng, möttes upp & lunchade ihop på Experiums lunchmatsal sen bar det av upp i backarna igen.

Efter någon timmes åk va det dags att stråla samman igen, torka & värma sig lite i toppstugan..

Sen bar det av ner för backen till Afterski vid Gustavstorget.
Här ser man hur mycket det blåste på toppen då man inte ens ser toppstugan för snöyr där uppe..

Stället va fullstampat med folk men vi hittade en hörna...
Och hade en riktigt trevlig afterski..

Tror att mycket av min träningsvärk kommer av att jag dansade i pjäxorna. Älskar pjäxdans!!  Undrar dock hur tusan orkade vi hålla på såhär varje dag i en hel vecka när vi va i Alperna för 15-20 år sen...?? Iofs...Kanske för att det va 15-20år sen.. :-D

Efter afterskin tog vi liften upp till toppen och började sen våran resa snett över systemet för att komma ända hem. (vi bodde i bortre ändan av Lindvallen) Och som sig bör blev det en skrattig & rolig resa hem på skidor genom skog, över backar & offpist. 
Anders gjorde misstaget att köra för närma en gran vilket slutade med att vi fick dra honom upp.. Självklart efter att vi skrattat åt honom & förevigat ögonblicket.   Ha ha ha ha!!! 

Väl hemma blev det uppfräschning på löpande band & lite förfest.. Sen drog vi till Högfjällshotellet där vi bokat 3:rätters & ett privatrum, vi åt grymt god mat, drack lika gott &  skrattade så att servitrisen nog va glad att vi satt i just ett privat rum. För mig & några till blev kvällen tidig pga matkoma & trött kropp.

Dag 2:  Upp vid 8, relativt pigg efter dagen före, frukost & upp i backen igen.. 
Tyvärr va 2 av sittliftarna upp till toppen stängda pga blåsten (måste varit stormvindar på toppen, gick inte ens att prata) men vi tog oss upp med släpliftarna, men det snöade iaf inte så sikten va mycket bättre.  Och vi fick tom. några timmar med sol.
Vi fick massa härlig skidåkning..

Jag är så glad & tacksam över att jag har skidåkning i ryggraden efter alla skidresorna & skidskolorna under min barndom & tonår. För trots att jag bara åkt vid ynka 3 tillfällen senaste 14åren(Mammas 50års resa till Saalbach, weekendresa till Högfjället m jobbet för 8år sen då jag va nygravid med Agnes & för 2år sen när vi va just i Lindvallen & firade svärfars 60års dag)  så tar det inte många åk innan jag känner mig helt säker & som om det va igår. Sen att jag kanske är lite för orädd & väldigt förtjust i hög fart & att hoppa kanske inte är så klokt. Höll på att vurpa ordentligt flera gånger men lyckades som tur va hålla mig på "fötter" för annars hade det nog gjort väldigt ont.. Fast några småvurpor blev det ändå såklart...  Men det är ju så härligt att fräsa ner för backen eller att åka i kanten & i skogen & hoppa. Och jag känner faktiskt att jag utvecklats ännu lite mer bara på dom här 2 dagarna. Nästa gång hyr jag nog "Avancerad" ist för "medelgod" utrustning. Det jag gillar mest med utvecklingen inom skidåkning är Carving-skidorna & att ALLA har hjälm.. Hjälm hade vi inte för 14 år sen i Alperna & jag hade nog inte det m jobbet för 8år sen, trots att det erbjöds.. Inte bara att man skyddar sig så värmer det så himla gott.


 Skidåkningen 2:a & sista dagen va så pass härligt att vi faktiskt hoppade över afterski på Lördagen.. Men när vi satt i liften upp till toppstugan vid strax efter 17 för att ändå ta en öl innan hemfärden så släckte dom ner & stängde stället i samma stund som vi passerade krönet.. Typiskt men tur då det blev en hemfärd offpist, genom skog & längs transportsträckor i totalt mörker sista biten då dom hade släckt dom avstängda liftarna. Men det gick bra. Va nog tur att det inte blev någon öl innan då det verkligen va becksvart & vi inte hade någon pistkarta med oss.

Sista kvällen hemma i stugan blev slapp & mysig. Vi såsade runt i underställ, bastade & sen åt vi köttfärssås & spagetti, vi tjejer spelade "RETRO" spelet & roade oss med att fåna oss på en Facebook grupp. Skrattade så vi skrek. Länge sen jag skrattat så mycket & har tillomed träningsvärk i magen. Killarna fixade Irish Coffee, vi lyssnade på musik, drack öl & umgicks. Jag la mig vid 2 & somnade till tonerna av Björn Rosenström och dom sista tappra killarnas garv..

Vaknade vid 8 igen.. Lite tröttare än dom andra dagarna.. :-D Men ändå rätt fräsch..  Frukost & sen packade vi alla ihop & plockade undan i stugan på en timme.. Och strax efter 10 lämnade vi (aningen bittra) ett soligt & stilla Lindvallen..

Jag känner mig så lyckligt lottad som har så underbart fina, ödmjuka, roliga, sköna, glada, fina, knasiga vänner..  Vi har haft en så fin helg tillsammans. Och 40-åringarna har varit så nöjda & glada. Det här kommer göras om!!



1 kommentar:

  1. Vilken härlig resa. Roligt att åka ett gäng utan barn. Sånt kan jag längta efter lite i hemlighet. Eller första gången jag och sambon kan ta en weekend nånstans själva. Men alltså pjäxdans? HAHAHA... (Har aldrig åkt skidor mer än långskidor en enda gång under min tonår då jag körde rakt ur en kurva och in i ett träd)

    SvaraRadera