fredag 26 december 2014

Julen 2014...

I måndags kväll kom mamma & pappa till ön.. Jag hade hektiska dagar på jobbet måndag & tisdag så det va toppen att ha dom här.

På julaftons morgon vaknade Astrid kl 06!!! Men med hjälp av tvn lyckades vi andra 3 få sova till lite över 8 innan hon tröttnade & ville leta morgon-klapp!

Kvällen innan fotograferad vi lite olika platser i huset där vi sen hängde upp dom printade bilderna så dom fick leta sig fram till klapparna med hjälp av bilder & vid varje motiv låg en ny bild-ledtråd.
Det va 2 nöjda tjejers som hittad ett paket med varsin "ELSA klänning"..

Och jag fick också en morgonklapp... Maja hade hittat en av våra filmfavoriter från när vi va små på dvd..
Så till frukosten kröp jag & tjejerna upp i soffan och kollade på "Samson & Sally"!!!

Förmiddagen fortsatte lika lat.. Kollade på Blades of Glory innan jag strax efter lunch masade mig ur soffan, fräschade till mig, hjälpte till i köket och klädde på mig.
Såhär älskar jag att tillbringa min jul.. Blir så avslappnad och kan med ro sitta och se en hel film. Inte ofta det händer annars.. Våga vägra stressa under juldagarna!! 

Jag & min fina man är redo för julfirande!

Vi dukade till middag i kontoret.. Blev toppen. Det rummet kan användas både som kontor/pysselrum & matsal.

Men först vankades det Kalle Anka & strax efter att det va slut knackade det på dörren....... Måste erkänna att det inte är min favorit stund på dagen. Tycker verkligen genuint illa om maskerade människor... Kröp upp i soffan & njöt av att se barnen som först va blyga men sen mjuknade dom. När tomten varit hos oss i i några minuter så händ det som hände i förfjol, det knackar på dörren och ännu en tomte kommer på besök. Denna tomten passade på att skura både dörrlister & svärmor. Sen la han sig & vilade lite innan han frågade om det fanns någon Lina här..? 

Dom där tomtarna luktar sig till rädsla..  ;-D 

Inte så jätte bekväm men det va det värt för jag fick ett jätte fint paket från en ännu finare vän..


Sötaste asken som nu rymmer mina örhängen!!

Vår julgran i år va smal & gles men faktiskt fin ändå. Passade perfekt i hörnet i vardagsrummet. 
Klädd med både retro & nyare pynt!

Sen vankades det julbord! 
Så mycket gott!!! 
Nygammalt för i år va "Hackekorven" som mamma&pappa gjort själva. Den korven åt vi alltid till julen när vi va små. Galet god!!

Och med min favorit julklapp, en Ankarsrum assistent så ger jag mig tusan på att göra den själv till nästa år!!

Nu är julen förbi & idag va det dags att jobba igen.. Härligt med lediga & lata dagar men ändå skönt med lite vardag igen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar