måndag 28 februari 2011

Färgglatt....

Min lilla lilltå är inte så liten just nu... Och att ha vanliga skor på sig är inte så skönt så på jobbet får det bli fulfoppa. Står & går hela dagen lång så jag känner i ryggen idag att jag gått/stått knasigt & belastat snett. Well well... Imorgon bär det av till husläkaren... igen... För att kolla min lila lilltå, Agnes öron (klagade på ont idag på dagis så dom ringde mig & när Anders kom sov hon på soffan & va jätte ledsen, inte helt 100 än alltså men efter en supp mot det onda är hon sitt vanliga pigga jag. Märkliga barn!) och eftersom att vi ändå är där kan vi kolla Astrids hosta oxå. 3 flugor i en smäll alltså!!

söndag 27 februari 2011

Ljuvliga Saint tropez på Campadre!

Älskar märket "saint tropez". Dessa två funderar jag starkt på att klicka hem från Campadre!! Just nu har dom även kampanj på Polarn & pyret vinterkläder & fleece jackor, 50% rabatt. Vore klokt & ekonomiskt att köpa till nästa vinter...... men inte lika roligt som en Blå skir blus.
Kika in du oxå!

Bilderna har jag lånat från Campadres sida!

Eat, Pray, Love

Igår hyrde jag filmen jag velat se såååå länge. Barnen sov, mello va avklarat & vi kröp upp i soffan med varsin skål glass. När glassen va slut började mina ögon att fladdra.... Och snart sov jag. KUL FRU! Vid 01 hade Anders kollat färdigt på filmen & säkert 1 film till. Han väckte mig så jag kunde snubbla upp & lägga mig.

Agnes vaknade först idag så vi gick ner & lyxade med frukost i soffan & jag tänkte kolla färdigt på min fina film...... ja ni kan ju gissa. Snart vaknade Astrid sen såg det ut såhär...
Dom har ett jättefint lekrum med leksaker, säng att hoppa i & nya ringar att hänga i men ändå är nya soffbordet roligaste stället att leka på!

fredag 25 februari 2011

Lekrummet...

Surfar runt på IKEA & drömmer mig bort lite. Vill göra ett fint lekrum till tjejerna. Det ska vara lekfullt, lättstädat & fantasifullt. Dom har redan sjuuukt mycket leksaker. men mycket är "bäbissaker" & ska rensas ur.. Vill ha bra förvaring för klossar, bilar, matleksaker, lego, djur & dinosaurier. Att pippi huset & bondgården får en bra plats så att det är lätt att leka med men att lilla bordet är ledigt. Enda avlastningsytan just nu. Så då funkar det inte att leka m pippi, djuren & bjuda på fika utan att vi får flytta runt innan.




Vill oxå ha en sådana klätterväggshandtag. Rummet är nu blått m en blå bård mitt på väggen + wallies m djungeldjur & fjärilar. Vill måla om. Agnes tjatar om rosa rosa & rosa som är hetaste färgen just nu. Drömmen är en rosa Dinosaurie!!

Funderar på Orangea väggar & rosa bård. Drömmen hade varit om jag kunnat måla på frihand & målat en djungel eller hus el något kul på väggarna. Tyvärr är jag väldigt ohändig. Kan visualisera det men inte praktisera det... Det är där Anders kommer in.

Som sagt ett vårprojekt. kanske att vi drar till färgaffären imorgon & kollar på färger med Agnes, om jag mår bättre.

Barnen idag...

Agnes hostar men har fått bra hostmedicin, sådan man blir trött av. :-D hon är inte alls på topp, somnade brevid mig i soffan i eftermiddags till & med (ant beroende på medicinen). Hostan är jobbig & blir värre såfort hon stojjar & leker. Vilket hon nästan gör jämt.
Agnes förändras för varje vecka. Hon har börjat pratar, frågar & härmar mycket mer. Idag gjorde hon klart för mig att: Om jag bråkar när jag ska klistra i boken (bok m klistermärken vi hittade på ICAs bokREA) då skulle hon slänga min dator...... Jag kunde inte låta bli att fnissa lite, hon va ju så söt. Då blev hon asförnärmad och sa att jag inte fick skratta. Jag sa att hon va ju så söt. -Jag är INTE söt, jag är Agnes!! Sen gjorde hon bitch handen och sa: -Prata inte med mig mer.... Bestämd & lite trotsig fortfarande.

Agnes leker med sina magnet siffror iklädd sin snutte filt dvs min gamla tröja jag hade när jag väntade henne. Den brukar vara ihopknuten men hon har knutit upp & tagit på sig den ist.





Astrid däremot är pigg & frisk och har varit på dagis & röjt som vanligt. När Agnes sov fick Astrid smaka sin 1:a glass. She like!!


Hon är sååå himla glad den där tjejen. Agnes va oxå glaad men Astrid är glaaaaad. Hon hoppar och skrattar så hon kiknar när man kommer till dagis eller kommer hem. Hon skrattar & showar, trillar & skrattar ännu mer... Sen kan hon bli jäääää***ligt arg oxå. Får hon inte mat på studd när hon är hungrig eller när hon har ont i tänderna lägger hon sig raklång & är otröstlig.


Jag vågar knappt skriva detta men senaste nätterna har Astrid sovit från 18:30-06:30!!! Fattar ni!! Heeeela natten!! När hon gnällt har det funkat med att stoppa in nappen! FATTAR NI!? HELA NATTEN!!! :-D Kunde inte vara lyckligare!! Äntligen!! Efter 15 månader!! Trodde faktiskt jag skulle bli galen för 1 månad sen. Nu hoppas vi detta håller i sig, men högst troligt så kommer det något skit snart som rubbar det.

Kanske den "beställda" vattenkoppan på Agnes blir det som rubbar allt snart. En dagiskompis hade koppor & skulle hem. Fröknarna frågade om Agnes vill ha så vi beställde en. Då skickade fröken den sjuka tjejen att krama Agnes. Känns lite grymt men praktiskt att ha det avklarat. Det är nu 10 dagar sen kramen & inkubationstiden är 10-21 dar. Så när som helst..... Föräldraspänning.

Vårens hemmafix & energi ska läggas på barnen. Lekrummet ska fixas & göras om & lekstugan ska renoveras & pimpas. Dags att börja spara matförpackningar så det kan lekas affär.

Underbara fina barnen. Som jag älskar dom.

För 1 år sen..

Då hade våren börjat titta fram här i Åkersberga. Inget radikalt men iaf droppande istappar & sol. Imorse när jag vaknade yrde det lite pudersnö men va iaf "bara" -4 jämnfört med häromdagen då vi hade -21 här.

Jag gillar vintern men nu när den lider mot sitt slut? så börjar jag faktiskt längta efter våren. Ska bli skönt att slippa overaller & risiga luftrör.

Sjukstuga..

Agnes hostar & hostar. Va till doktorn idag o hon lät inte astmatisk i lungorna, BRA! Men har nog känsliga luftrör. Fick hostdämpande mot rethostan utskrivet.

Jag står fortfarande & vacklar på kanten till apsjuk & nästan frisk. Blir heeelt slut för inget men har ändå energi & vilja att försöka göra saker. Nu får kroppen bestämma sig. För på Måndag MÅSTE jag orka jobba.

Nu ska jag krypa upp m Agnes i soffan.

torsdag 24 februari 2011

Ang Big Brother!!

När BB sändes första gången 2000 va jag eld & lågor och till o med sugen på att söka. Vilken GREJ att stoppa in & isolera massa OLIKA personligheter i ett hus i 100 dagar! Om det inte hade varit för att det sändes på TV hade jag garanterat gjort det. Häftigt socialt experiment!

Säsongerna som kom va helt okej men sista omgångarna började dom tappa det.
Och min åsikt so far är att återupplivningen av Big Brother misslyckades. Människorna som skickats in är ... jag vet inte... så ..... intetsägande? Dom har "extrema" stilar men nästan samma personligheter. Tänk om jag fått sköta castingen! Det skulle varit större åldersskillnader & verkligen massa olika personligheter. En i 40-45 års åldern, en i 19-20års åldern, lite olika sexualiteter & nationaliteter. en väldigt röd & en väldigt blå. Bönder & cityfolk. En väldigt rik & någon som lever på existensminimum. Mammor, pappor, singlar, skilda & gifta. Folk med heeelt olika liv, åsikter & förutsättningar.

Då skulle det inte behövas fri alkohol för att göra BRA TV!!

Jag kommer iofs att kolla i år, med skämskudden i knät. Men störa mig på att om dom nu ska göra det igen varför inte göra det BÄTTRE!!

Förresten: Vanessa vinner!

Shoppade för liiiiite i Lördags oxå...

3 plagg för 10kr!!!!


Så här gör man. Man tar med en "handla för 300kr få 50kr rabatt"-kupong, ett presentkort där jag trodde jag hade 98kr & 1 st 100kr bonuspoängs-kupong.

Hittade mysbrallorna jag ville ha (har 1 par men dom är såååå sköna att jag måste ha ett par till. Jag vet, sunkmamma varning!!) Så jag drog en repa via REA-stället. Hittade finaste blusen för 200kr som satt som en smäck. Man måste ju väga upp att man köper dubbla uppsättningar av mysbrallor.
Undrar ifall kupongen 50kr vid köp för 300kr funkar på REA?? Går till killen (killarna är oftast liiite slappare m kupong reglerna) i kassan, kupongen funkade men det blev 299kr, hämtar 1 linne för 49kr. Och på presentkortet va det visst lite mer för notan slutade tillslut på 10kr. Anders börjar nog fatta vikten av alla små kuponger o dyl som jag samlar på mig.

onsdag 23 februari 2011

Eller hur att vi skulle sova....

... såfort vi gick upp & la oss började Agnes hosta så hon nästan kräks & blir alldeles röd i ansiktet av ansträngning. Så nu sitter vi här nere igen alla 3. Har pratat m vårdupplysningen & så länge hon inte är andningspåverkad är det ingen fara.... men det låter såååå jobbigt när hon knappt kan/orkar prata för då börjar hon hosta igen.. Och ligga ner är inte att tänka på för då hostar hon ännu mer. Hon har iaf ingen feber & är glad så så allvarligt är det nog inte.

Jobbigt när barnen är "sjuka" speciellt när man själv känner sig krasslig och bara vill sova.


UPPDATE: Slutade med att jag & Agnes slängde oss iväg för att hinna till DS -barnakut som stänger kl 23. Vi hann & hon fick andas Ventolin & fick kortisontabletter. vi somnade gott i soffan när vi väl kom hem. Så imponerad av vården på DS. Både den vi fått på barnakuten, förlossningen & BB avd 16. Bara positivt!!

Fantasi

Agnes fantasi är alldeles underbar. Vem behöver TV när man har pepparkaksformar & andra köksprylar.
Här ser ni hur julbocken, lilla gumman & röda pojken äter av en låtsas chokladkaka.
Och att hon roar sig själv så bra är jag extra tacksam för idag. Lär ha något virus skit i kroppen. frusen, tjock i huvudet bakom näsan, sjukt trött & små febrig. Men det känns som om det inte riktigt vill bryta ut helt. Är inte direkt super-jätte täppt, hostig eller hes. Bara lite sådär irriterande. Annars så stämmer det rätt lika med hur Anders mådde förra veckan. Hur som helst känner jag mig iaf skit sjuk. Lyckades efter lite om & men hitta en ersättare på jobbet så vid kl 14:30 kunde jag äntligen åka hem. Och nu ska vi gå & lägga oss, super tidigt. Hoppas lite sömn kan hjälpa det att läka bort. Krya på mig!

Fångade av stormvinden...

Vad är det med 1½åringar & dammsugaren! Inte ett dugg rädda. Såfort dammsugaren åker fram här hemma så ställer hon sig i blåset eller så stänger hon av & på den med ett flin hela tiden.

Astrid 15 månader!!

Agnes ungefär 17 mån!!




Så fina & sååå olika!

Håller andan...

Nätterna sen Gunilla åkte har varit rätt bra. En välling i förrgår vid 23 bara. Inatt har hon sovit hela kvällen & natten trots hosta. Jag vågar knappt säga det än men: nu kanske det vänder!

Imorse vaknade hon med ett skratt & är på ett strålande humör. Hungrig som ett litet djur iofs. Springer runt här & ropar efter "Gåå-gåå" (Smörgås) från det att vi kom ner..

Snart bär det av till jobbet igen. Hoppas kunna ta mig hem därifrån snart för jag känner mig riktigt krasslig. Ont i kroppen, huvudvärk & som om det är feber på ingång (febern kände jag iofs av redan igår men det gick att sänka m treo). Vi får väl se hur dagen utvecklas.

Nu ska det kläs på ungar, bytas blöja & packas in i overaller för här är det hela -18 idag!!

tisdag 22 februari 2011

10-20 veckan...

Då blir det rätt tyst här...... Man hinner/orkar inte mycket mer än att gå upp, få iväg ungarna, åka till jobbet, jobba, åka hem & rasa ihop i soffan tillsammans med Anders & tvätthögen, sova. och om igen.... och igen....

Till på köpet känner jag mig frusen & små sjuk, Festligt!!

Till på köpet har jag en riktigt dålig hårdag!!!

måndag 21 februari 2011

Färgklick...

Sist jag va hemma hos mamma & pappa fick jag Mormors gamla klocka av pappa. När jag ser den ser jag oxå mormor sitta under den på stolen vid matbordet längst in vid fönstret hemma i huset. Där satt hon & läste tidningen & lyssnade på Radio Blekinge.

söndag 20 februari 2011

Magiska Gunilla!

Senaste veckan har vi varit uppe med Astrid ca 2 ggr/natt. Vi har testat att låta henne hållas & vi har testat att bara ge nappen. Men det funkar kanske 1 av 5 ggr. Oftast bara SKA hon ha välling. Gråter & pekar på trappen ner.

Dom här 2 nätterna som Gunilla varit här har hon & barnen sovit i deras rum. 1:a natten så vaknade Astrid 2 ggr. Då stoppade hon in nappen så somnade hon om. Dom två "för-skakade" vällingarna stod oanvända i kylen på morgonen. Och nu 2.a natten sov hon NON STOP 18:30-05:40!! INTE ETT PIP ENS!! Sen jollrade hon gulligt i spjälsängen i 1 timme innan hon krävde uppstigning & frukost.

Seriöst!!?? Vad är det jag & Anders gör för fel? Och vad är det för magisk förmåga Gunilla besitter?? (Iofs har Anders lite av den där genen i sig oxå, han har alltid varit bättre på att söva barnen. Men hans krafter är inte lika starka som dom hans mamma besitter.)
Ska bli spännande att se hur natten blir nu när Gunilla åkt hem igen. Vaknar hon överväger jag att TVINGA svärmor flytta in. ;-D

Medans jag skriver detta hör jag hur Astrid håller på att vakna, varit upp & stoppat i nappen en gång men nu gnyr hon fortf då & då. KUL!!!

GUNILLA VÄND BÅTEN & KOM TILLBAKA!!!

Trött i kroppen men pigg i hjärnan.

Blev en super trevlig kväll igår.


Middag på Vapiano med Maja, Joel, Jocke & Anders. Sen åkte vi söderut. jag & Maja hoppade av vid hotellet & killarna åkte & bowlade.


Mello: Marie Sernholt växer i rollen. Skämtet om A-teens va underbart. Startfältet är väl sådär. Och mellanakten & "förhören" är pinsamt dåliga. Svt måste ta sig i kragen till nästa år.


Efter melodifestivalen strålade vi samman med killarna & Anna på en pub. Några öl & massa skitsnack. Super trevligt alltså. Vid 12 snåret gick vi mot hotellet via Grek-vagnen på Medis. Falafelsallad & cola satt fin fint innan vi somnade gott.

lördag 19 februari 2011

VAK (vård av kärlek)

Anders är piggare idag. Så framåt 14 bär det av mot stan & hotellet. Har längtat ihjäl mig sen jag bokade rummet förra veckan.

Maja & Joel joinar oss för middag på Vapiano sen blir det schlager på hotell rummet sen bär det av ut i Stockholms natten. Sen en natt med ostörd sömn & hotellfrukost på det!

Så underbart härligt att bara vara med Anders & vänner utan barnen. Blir nästan så att man blir lite första dejten blyg. Så sällan som det bara är vi 2 ensamma (när barnen sover gills inte för man är ändå beredd på att om dom vaknar och så). :-D Ikväll är det BARA VI!!

Hoppas ni får en härlig lördag för det ska vi ha!!!

fredag 18 februari 2011

Frisören???

Såg att Blankens varit till frissan med sin dotter. VA!! Tänkte jag. Ska man gå till frisören med sina barn??? Vi klipper vår 3 åring själv. En glass, pippi på tvn & en sax. Det blir kanske lite ojämt men va fasen hon är bara 3år...

Man gör iofs som man vill men jag tror sällan att Agnes skulle sitta still 1 sekund så jag har inte ens tänkt tanken. :-D

Freeeedag!!!

Änligen hemma efter lång arbetsdag. Hämtade svärmor först & sen grabbade vi lite Thai på vägen hem. Farmor nattar Agnes & jag njuter ett glas rött vid datorn.

Anders är förkyld. Får Anders säga själv är han SJUUUUK!! Iofs han ser lite febrig ut. Hoppas detta är toppen så att vi slipper avboka hotellnatten imorgon. Har längtat SÅÅÅÅÅ!!

Nu ska jag FIRA första lediga heltids fredagen med ännu lite slösurfning, gott vin ( har fått smak för rödvin igen, inte kunnat dricka det på 5-10år) & njuta av en natt då Farmor tar barnen. Underbart!

torsdag 17 februari 2011

Märklig morgon & en smak på "normal" vardag...

Igår somnade jag runt 23:30 efter att än en kväll stökat runt & slängt, städat, sorterat & organiserat. Har haft sådan skön energi senaste tiden trots att jag är lite små förkyld. Kan det bero på att vi lever "normalt" familjeliv? Jag har jobbat dagpass senaste dagarna.......

Varför tappar jag ALLTID tråden............ ?? Då gör jag ett nytt försök att berätta om morgonen eller snarare natten.

Somnade runt 23:30 igår & blev väckt vid 01 av Astrid som skrek. Lät henne hållas men efter 5 min gav jag upp & gick ner & gav henne välling. Man orkar lixom inte vara konsekvent kl 01. Upp igen & somna om.
Vaknar igen vid 03:45 av att hon gnydde lite, lät henne än en gång hållas men efter 10-15 minuter va hon sååå förbannad. Ner igen & göra ännu en välling... Fattar inte hur hon får plats med allt. När vi sen skulle somna om ville hon inte alls vara med, testade att ta in henne till vår säng men det passade inte heller.
Så det blev klassikern med Macka-packa i soffan. Hon va på riktigt soligt humör och jätte mysig. Kröp upp & satte sig på min mage la sig framåt och la armarna runt min hals och låg så och kollade tv. Vi kollade bla på "jakten på lycka" med hon Hanna Hellquist från mitt älskade Morgonpasset i P3. Gillar henne skarpt tycker hon verkar asskön. Va riktigt super mysigt trots att kl va 4-5 på morgonen... Fram till Astrid fick en hostattack (varit hostig i en vecka, RS luftrören spökar i detta vädret) hon hostade så mycket att hon kräktes upp massa välling rakt över mig. Bläää! Fick skrika på Anders som fick lyfta bort henne. Sen stannade han oxå uppe och vi 3 kröp ner under filtar i soffan. Astrid somnade brevid oss vid 05 och jag slumrade oxå i 30 minuter. I bakgrunden hörde jag "Monthy python i Hollywood" som Anders kollade på. Mysigt värre trots omständigheterna.
Jag vaknade såklart alldeles försent så det blev lite körigt med att både jag, Anders & ungarna skulle äta & klä oss. Men iväg kom vi tillslut.

Vad jag ÄLSKAR att jobba dagtid. Trodde jag aldrig att jag skulle säga för 2-3 år sen. Skift har passat mig utmärkt. Visst barnen skulle få 2 timmar längre dagis dagar men i gengäld får dom fler timmar hemma med hela familjen. Och jag & Anders (och barnen) mår bättre av att vara tillsammans & hjälpas åt istället för att en ensam förälder ska slita sitt hår för att få ihop frukost & påklädning alt middag & nattning. Man blir bara lätt irriterad & stressad när man ska sköta det ensam.
Det är ju tillsammans man ska va!!!
*Surfar runt & kollar jobb*

Älskade LEGO!

Detta LEGO har jag hittat på en loppis för typ 50kr för snart 3 år sen. Har kompletterat några av bitarna på andra loppisar efterhand som jag hittar gosakerna. Agnes älskade det & nu är det Astrids tur att få glädjen av det.




Färgglada, lätta att stapla & med massa olika figurer.

tisdag 15 februari 2011

Alla dagar borde vara hjärtans dagar!

Visst Alla hjärtans dag är mysigt även om jag kan tycka att det är liiiite hysteriskt. Jag fick iaf jättefina tulpaner av Anders & jag passade på att boka hotellrum till Lördagens barnfria kväll. Sååååå mysigt det ska bli. På kvällen blir det schlager & öl m Syster & Joel + ett barnfritt par till och sen en hel natt ostörd sömn & hotellfrukost på det.

Längtar sååååå till en kväll med BARA Anders utan barn. Ska bli så härligt bara att få sitta ner och prata & äta ostört. Låter kanske simpelt men är Guldvärt för oss som inte har den där vardagliga avlastning till hands!

Vi har jättefina syskon som ställer upp och hjälper till! Men då måste det planeras & blir ofta ett "projekt" då dom bor en bit bort.. Det är hjälpen med att hämta/lämna på dagis ibland och att kunna "slänga" in barnen hos föräldrarna en snabbis på kvällen för att åka & handla som man saknar..

Att bo nära mina el Anders föräldrar vore en DRÖM!!

För 1 år sen.....

Astrid har alltid varit känslig med vad & hur hon sover. Så här va det för 1år sen!!

Nu för tiden är hon precis som då, krånglig med sömnen. Sova hemifrån är inte ett alternativ. Det lärde vi oss när vi va hos Maja & Joel förr förra helgen.

Vi lägger henne vid -18:30-19. Bara lägger henne i sängen säger godnatt & går. Hon somnar typ på studds. Där har vi iaf lyckats!! Men man måste vara tyyyyst för minsta pip & hon börjar gny. Vi som alltid sa att -vi ska då aldrig smyga för våra barn när dom sover..... ELLER HUR, det va innan vi träffade Astrid!! :-D
Sen brukar hon vakna mellan 22 & 23 och bara SKA ha en välling. Sen kan hon ofta ligga & små gny under natten. Och gärna vakna för vällning vid 03 igen, men ibland hoppar hon över det. Sen vaknar hon PIGG & GLAD för dagen vid 06-07!!! Vi måste nog ta itu & VÄGRA henne välling mitt i natten snart. Men man orkar lixom inte. Det är en quickfix som gör att man själv får somna om snart igen...

PHU!! Som ni förstår är det ont om ostörd nattsömn. Så det tänker jag ta igen NU!!

Tittar hon snackar....

Astrid har börjat hänga med mer & mer i pratet...
Ord som: Mamma, pappa, dää (där), dås(smörgås) kommer mer o mer. Idag pekade hon på Anders i sina jobbkläder & sa ett klockrent Jobba & när han sa .-Ja jag ska jobba. så nickade hon och -jaa! Tjejen börjar få koll!! :-D Gud va roligt! Jag tycker det är så kul när man verkligen kan börja kommunicera med barnen. Är en sådan mamma som inte kan höra skillnad på skriken. Trött, mätt, ont i magen, bajsat osv... Utan kör hela felsökningsschemat varje gång. Iofs hunger skriket från Astrid det känner vi båda till. Det är något ut över det vanliga.... :-S

Och senaste dagarna har vi lärt oss "jag-har-sjuuuukt-ont-i-munnen-skriket" Då liknar hon tjejen i "exorcisten" hon rullar runt, ålar sig & skriker okontrollerat tills Alvedonen verkar. INGET hjälper. Hon ålar nästan ur ens armar. Hon vill inte gosa, titta på macka-pack, bli buren, suga på nappen eller snutten. INGET funkar förän alvedonen verkar efter 30 minuter. En lång halvtimme kan jag lova.

Och hon förstår en massa: Säger man byta blöja så springer hon till Toan. Gå till dagis så springer hon till grinden & står där och studdsar lyckligt & när det vankas mat så springer hon glatt mellan köket & stolen. Och man kan säga åt henne att gå till mamma, pappa, Agnes el lekrummet.

Och sista dagarna har hon inte ens blivit gnällig vid lämningen på dagis utan glatt vinkat & sprungit in..

Hon växer & utvecklas som person min skööööna böna!!!

Liten söndagsutflykt...

När jag kom hem från jobbet i Söndags drog jag & Agnes till affären på snowracern...Mysigt & skönt för kroppen. Dock inte igår när jag hade asont mellan skuldrorna. Tog ett tag innan jag kom på att det lär komma från att gå & dra en snowracer i 2-3 km.




lördag 12 februari 2011

Rödvin & Mello!

När kl slog 20:00 rusade jag ut från jobbet och dansade sakta hemåt, SHIT VA HALT DET ÄR!!! När jag kom hem möttes jag av middag. Lövbiff, potatis & bea! Tack Anders!!

Slängde i mig maten, plåtade innehållet i min handväska & mailade till DosFamily sen slängde jag mig i soffan med ett glas rött till inspelat Mello!! Favorit idag: Oh my god!!!


Snart blir det sängen & somna sött för kl 05:45 ringer klocka för jobb.

3 st!!!

Jag har 3 st torrsprickor på 3 olika fingertoppar. Gör så sjuuukt ont att knappa på kassan & packa upp varor osv..
Min räddare på jobbet är tejp & helosan.

Hemma igen...

Vid 16:30 kom äntligen den efterlängtade snöplogen och jag slängde mig ut i bilen & drog till jobbet. kom fram 17:30 dvs 2 timmar sent... Men bättre sent än aldrig!

Varit rätt mycket ikväll men alltid lite trevligare att jobba fredagskväll. Folk är av förklarliga skäl lite gladare & lugnare än vardags kvällar. :-D

Nu blir det öronproppar & sova hela natten. Jobbar helg så det gäller att ladda.


GOD NATT!

fredag 11 februari 2011

Snowday!! Inte kul!

Är fast hemma, kommer inte till jobbet. Där dom står utan personal.
Usch... Känns inte kul men jag har gjort mitt yttersta!
Försökte boka taxi (till busshållsplatsen då våran gata är igen snöad) redan vid 10 då hade dom ledigt först kl 19. Nu vid 14 så va det bokningsstopp & inga bilar tillgängliga.

En buss linje har börjat köra runt i Berga men roslagstågen har varit inställda senaste 4-5 turerna. Så jag kommer inte längre än så.

Har skottat skottat som en tok, grannen har hjälpt till med sin slunga som tillslut pajjade & efter 2 misslyckade försök att komma iväg så står det klart.





JAG KOMMER INTE IVÄG!!

Svamprisotto m rostad fänkål,tomat & palsternacka.

Igår gjorde vi risotton. Anders hällde, rörde, hällde & rörde och det blev supergott. Har aldrig gjort eller ätit risotto innan men kommer absolut göra om det. Det ser ju inte så aptitligt ut men MUMS!!
Sen tyckte jag iofs att 2 st fänkål blev lite för mycket fänkål till ungsrostade grönsakerna. Det va gott men tog över rejält.

torsdag 10 februari 2011

Årets sista Snöstorm??

Tog mig en uppfriskande kvällspromenad i snökaoset. Tack mamma för fina varma & synliga promenad jackan!! Härligt bitande & mysigt ute. Börjar iofs se fram emot våren nu. Trött på kräksjukor, snoriga näsor & overaller. Men men, den kommer. Bättre/trevligare att njuta av nuet ist för att hela tiden titta & längta framåt. Och det är fortfarande väldigt vackert med nyfallen snö.
Håller på att lära känna min hipstamatic app (kamera "app" som gör att bilderna ser gamla ut)


Go kväll... igen!

Ledig dag..

2½ timme har tillbringats på husläkarmott varav ungefär ½ timme på toaletten kämpandes med att få Agnes att lämna ett urinprov. Inte lätt alls men med lite mutor satt den.. och hon hade ingen UVI. Skööönt!

Eftermiddagen gick åt till att verkställa mutorna. Mc donalds lunch & en tur till Dinosaurierna på Naturhistoriska. Agnes njöt av en ensam dag men det va ett kärt återseende mellan syrrorna när vi kom hem. Så efter maten har dom lekt hejvilt. Nu sover Astrid & vi ska kolla TV.




Bloggar om risotton imorgon. Godkväll!!!

onsdag 9 februari 2011

Campadre..

Har hört massor av gott om Campadre från Janet men aldrig fått tummarna loss att kolla in. Men igår följde jag en länk från en annan blogg och blev medlem. Kikade runt, hittade lite fin men inget speciellt.
Men så idag kom ett mail med nya kampanjer. Och jag impulsshoppade för första gången på nätet. Snabbt som attans klickade jag hem ett par ljuvliga hängslebyxor från Sobea till Astrid! Vilket fynd! Har spanat på just dom där rosahängsle brallorna länge på Tradera men dom går upp till närmare 200kr där. Och jag är för snål/ekonomisk för att betala så mycket för barnkläder trots "fina" märken. På Campadre fick jag dom nya för 69kr (450kr ordinarie) iofs + frakt & avi avgift men ändå blev det bara 159kr. UNDERBART JU!
Dom hade massa annat fint från bla Lundmyr, Nanook, Rosti, sobea, brio leksaker & levis kids oxå! Det finns självklart annat än barnkläder också. Till vuxna hittar man allt från utvalda viner, smycken, salming underkläder & saker från Kosta linnewäfveri. Och allt till väldigt reducerade priser. Vanligast runt 50% billigare än ordinarie pris.

Bilden har jag lånat från sobea:s hemsida!

Såhär fin kommer Astrid vara i sommar/höst!!!

Klicka HÄR för att kika in & bli medlem på Campadre ni oxå! Kostar inget att bli medlem!