lördag 4 september 2010

Underbar svamppromenad...


Det är mer än kantareller som har kommit upp på ett av mina kantarellställen. Någon kommer ha bästa tomten i nybygget... ;-) Va nog sista året jag plockade här.



Tog en liten paus, lyssnade på tystnaden, käkade lingon, rensade lite svamp & facebookade från mobilen i lugn & ro. :-)


Blev en riktigt bra liten korg idag. Om det inte varit för att det började regna hade jag nog fortsatt en stund till. Sex olika sorters svamp blev det. Kantareller, Trattisar (Äntligen), Karl johan, blek taggsvamp, slemmig citronskivling & Smörsopp. Smörsopp har jag inte plockat sen jag va liten & hängde med mamma i svamskogen. Riktigt bra svampår i år. Karl johan ligger på tork i ugnen & resten av svampen är rensad. Blir nog en smarrig macka ikäll.


Sen när jag va påväg hemåt ringde jag till Anna för att höra om hon visste vad som hänt. I tio minuter körde det brandilar, ambulanser, poliser m sirener på nere på stora vägen.Anna hade mött dom. Jag blev asnervös att det brann hos oss såklart. Hur som.. Jag gick där och pratade och när jag la på hade jag INGEN aning om vart jag va.... Typiskt. Fortsatte att gå men efter 5 min tänkte jag att det är nog bäst att gå tillbaka dit jag kände igen mig.. Hade sett en glänta som jag trodde va typ Grandalen gick dit, visade sig va precis nedanför vårat i nybygget. Livsfarligt att prata i telefon i skogen.. :-D Som tur va så vet jag att vart jag än går i den skogen så kommer jag till en väg iaf inom 2 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar